“Crveno-beli” iz Pireja uoči utakmice prvog kola grčkog prvenstva protiv Asterasa (1:0) na svom “Karaiskakiju” ukazali počast Nikosu Hasikosu, 90-godišnjaku koji je najstariji živi imalac članske karte kluba.

Njemu je dres s brojem 90 uručio nekadašnji francuski reprezentativac Kristajan Karembe, jedno vreme i igrač Olimpijakosa, koji je sada u njegovom rukovodstvu. Dobro zdravlje je slavljeniku poželeo i predsednik kluba Vangelis Marinakis, koji mu je obećao da će “crveno-beli” biti prvaci u sledećih deset godina, dok deda Nikos ne napuni i stotu.

Deda Nikos s Marinakisom

Ovaj vremešni a vitalni i kao dren zdravi dekica neodoljivo podseća na jednog od najvernijih Zvezdinih navijača. I ljubitelji fudbala kod nas koji nisu pristalice beogradskih “crveno-belih” sećaju se Miodraga Milosavljevića – Mileta Srbina, koji je Zvezdu pratio širom sveta u narodnoj nošnji, ukrašenoj morem klupskih obeležja poput ordenja. Umro je pre četiri godine, u 94-toj.

Olimpijakos je savladao gosta iz Tripolisa s 1:0. Gol je u 6. minutu iz penala dao marokanski vezista Jusef El-Arabi, koji je prethodne tri godine igrao u Kataru. Lazar Ranđelović, dvostruki strelac u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona protiv Krasnodara u Pireju (4:0), igrao je do 66. minuta.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here