Opančići čekaju igrače

0

 

U Srpskom kulturnom centru Bremen u istoimenom gradu u subotu je održan osnivački sastanak folklorne sekcije. Već sutradan, u nedelju, je održana prva proba.
Članovi SKC Bremen su odavno želeli da se pokrene folklorna sekcija, naročito što su mnogi od njih u doba bivše Jugoslavije bili igrači pri klubu Jugoslavija(nekadašnji naziv SKC-Bremen) , ali je nedostajao neko ko bi imao vremena i znanja da bude umetnički rukovodilac. Verujući da će taj dan doći uvek su u svojim prostorijama čuvali par opančića koji su krasili jedan stub u sali koja je ovih dana postala vežbaonica za folkloraše.
– Ja sam se prihvatila ovog posla. Vežbaćemo, a vreme će pokazati kako da se još bolje organizujemo. Za sada je najvažnije da smo se okupili i da smo svi spremni za rad – kaže Tanja Praštalo maturantkinja iz Bremena.
Tanja je već tri godine član Srpskog kulturno-umetničkog društva Mladost iz Hamburga i nije joj teško da svake nedelje odlazi na probe iz Bremena u Hamburgu. Ona će i dalje ostati član Mladosti, redovno će odlaziti na probe, a da u dogovoru sa tamošnjim članovima pokrenula je rad sekcije u Bremenu.
Svi zainteresovani za učlanjenje u folklornu sekciju mogu da se obrate Zoranu Borenoviću predsedniku SKC Bremena telefon: 0157 303 43 224 ili jednostavno mogu da dođu na probu nedeljom od 12.00 do 14.00 na adresu Hastedter Dorfstr. 20
.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here