Opančići čekaju igrače

0

M. Stanković
Okupljanje: Posle prve probe folklorne sekcije
 

Članovi SKC Bremen su odavno želeli da se pokrene folklorna sekcija, naročito što su mnogi od njih u doba bivše Jugoslavije bili igrači pri klubu Jugoslavija (nekadašnji naziv SKC-Bremen) , ali je nedostajao neko ko bi imao vremena i znanja da bude umetnički rukovodilac. Verujući da će taj dan doći uvek su u svojim prostorijama čuvali par opančića koji su krasili jedan stub u sali koja je ovih dana postala vežbaonica za folkloraše.

– Ja sam se prihvatila ovog posla. Vežbaćemo, a vreme će pokazati kako da se još bolje organizujemo. Za sada je najvažnije da smo se okupili i da smo svi spremni za rad – kaže Tanja Praštalo maturantkinja iz Bremena.

Tanja je već tri godine član Srpskog kulturno-umetničkog društva Mladost iz Hamburga i nije joj teško da svake nedelje odlazi na probe iz Bremena u Hamburgu. Ona će i dalje ostati član Mladosti, redovno će odlaziti na probe, a da u dogovoru sa tamošnjim članovima pokrenula je rad sekcije u Bremenu.

Svi zainteresovani za učlanjenje u folklornu sekciju mogu da se obrate Zoranu Borenoviću predsedniku SKC Bremena telefon: 0157 303 43 224 ili jednostavno mogu da dođu na probu nedeljom od 12.00 do 14.00 na adresu Hastedter Dorfstr. 20.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here