Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće na ATP kupu, koji će u januaru biti održan u Sidneju, a kako je ovo takmičenje uvod u Australijan open povećavaju se šanse da bi Novak mogao da nastupi i u Melburnu. 

Ovu vest potvrdili su čelnici ATP-a koji su objavili konačan spisak, a na njemu se, pored Đokovića, nalaze Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov koji je specijalista za dubl. Inače, on je sa bratom blizancem Ivanom ranije branio boje Hrvatske, ali je zbog Novaka “promenio stranu.”

Velike nedoumice u vezi sa tim da li će se Đoković boriti za svoj jubilarni deseti AO nastale su zbog činjenice da svi teniseri koji će doputovati u Australiju moraju da budu vakcinisani protiv koronavirusa kako bi nastupili. Kako Đoković prethodnih meseci nije želeo da otkrije da li je vakcinisan, sportski mediji se poslednjih meseci često bave ovom temom.

Takođe, na zvaničnoj veb-stranici ATP, na kojoj se najavljuje 16 reprezentacija koje će se takmičiti za osvajanje ATP kupa, stoji sledeće:

– Srbija, koju će predvoditi prvi reket sveta Novak Đoković, takmičiće se u grupi A zajdno sa Norveškom, Čileom i Španijom. Pre dve godine Srbija je osvojila premijerno izdanje ATP kupa pobedom nad Španijom u finalu.

Mediji u Australiji javljaju da postoji i uslov kako bi Đoković nastupio u Sidneju bez vakcine, a on kaže da bi vlada države Novi Južni Vels morala da podnese zvanično izuzeće Srbina od tog pravila, a sam Novak bi istovremeno morao da bude 14 dana u karantinu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here