“Orlovi” iz Amerike: Hvala zemljaci za Njujork, na redu je “srpski” Čikago

0

Ponosni očevi: Radoman Bojović sa sinom Đorđem i Vladimir Doncov sa ćerkicom Isidorom

 

Turneja
Njujork, 26. maj
Jamajka – Srbija 1:2
Čikago, 31. maj
Panama – Srbija
Sao Paulo, 6. jun
Brazil – Srbija

Rege ples trajao je u Njujorku samo 45 minuta. Dva gola, akcije, šanse srpskih fudbalera da bude i ubedljiviji trijumf protiv zaista skromnog tima "rege bojsa". Na kraju "tesnih", ali dovoljnih 2:1 za Srbiju.

U našem slučaju "Red bul" (stadion) nije dao krila…

– Bolje je tako – smatra Aleksandar Kolarov, strelac drugog gola i neuspešni izvođan penala u finišu meča. – Da je bilo 4:0, 5:0 možda bismo pomislili da smo uradili nešto epohalno. Ovako, moramo da ostanemo na zemlji. Naterani smo da analiziramo gde smo pogrešili. To mora da se popravi.

 

Ko kaže da zvezdaši i partizanovci ne mogu zajedno: Nenad Dimitrijević (Filadelfija), Branislav, Stojan i Džuli Rakić (Portland), Aneta Dalja (Hezlton, Pensilvanija)

Očekivalo se više navijača srpske reprezentacije na tribinama "Red Bul Arene". "Memorijal dej" jeste doneo neradne dane, ipak, mnogi Srbi u ovom delu Amerike odlučili su da ga provedu na drugim mestima, umesto na stadionu. Dan ranije, na srpskom imanju u Nju Džersiju bio je organizovan kulturno-umetnički program. Uživalo je i staro i mlado na neočekivanih 30 stepeni.

Bilo je, ipak, i onih koji su malo snage sačuvali za susret sa fudbalerima. Njujork, Nju Džersi, ali i Portland, Filadelfija, mesta su iz kojih su krenuli navijači da bodre "orlove". Za ovu priliku udružili su se i pomešali dresovi Zvezde i Partizana. Primetno je bilo da ima više onih koji su "dočekali titulu".

 

– Očekivao sam više navijača, iskreno, ali prisutni na stadionu bili su tako bučni, da su nadoknađivali brojčani nedostatak. Hvala im za podršku – rekao je kapiten Branislav Ivanović.

Danas, tačno u podne, ekspedicija najboljih srpskih fudbalera seli se u Čikago. Meč protiv Paname u ovom "srpskom" gradu zakazan je za 31. maj (19.00 po lokalnom vremenu, sedam sati kasnije po srednjeevropskom vremenu).

Srbija će poslednju, treću utakmicu na turneji, odigrati 6. juna u Sao Paulu protiv Brazila.

  

Stanko Stanković iz Nju Džersija, rodom iz Aranđelovca sa kćerkom Kristinom i unuko Maksom

Miloš Mladenović (sa šeširom) iz Njujorka, rodom sa Kosova, i njegov zet Dušan Grujić (Vršac), sa sinovima, sestrićima…
 

Mirko, Aleksandra, Ana i mali Pavle iz Džersija
 

I Ana je bila podrška srpskim fudbalerima
 

"Orlovi" su imali glasnu podršku zemljaka
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here