Orlovi slave Svetog Iliju

B. Cvetojević - Vesti
0
B. C.
Beli orlovi Bonirig (Foto: Arhiva)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici ovog petka obeležiće Svetog Iliju, jednog od najpoštovanijih svetaca u srpskoj tradiciji.

Sveti Ilija je zaštitnik i dva sportska kluba naše zajednice u Australiji, koji će u narednim danima tradicionalno obeležiti ovaj verski praznik.Među onima koji slave Svetog Iliju je i najuspešniji srpski klub u Australiji, Beli orlovi iz Boniriga.

Pored njih, istu slavu obeležava i najstariji srpski klub u Viktoriji – Ficroj siti Srbija.Obeležavanje klupske slave u Bonirigu zakazano je za petak uveče, sa početkom u 18.00, a lomljenje slavskog kolača je pola sata kasnije.

– Ovim putem pozivamo sve naše članove, navijače i simpatizere da nam se pridruže i uveličaju proslavu naše klupske slave. Svi su dobrodošli u petak od 18.00 u Srpski sportski klub u Bonirigu – poručio je sekretar Belih orlova Siniša Kos, koji je zajedno sa članom uprave i koordinatorom za mlađe kategorije Draganom Škorićem domaćinom ovogodišnje slave Orlova.

Slavski kolač osveštaće prota Đuro Đurđević iz Crkve Svetog Đorđa u Kabramati.

– Svima u klubu mnogo znači naša slava, kao i neraskidiva povezanost koju Beli orlovi imaju sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Ta veza je uvek bila i biće prisutna. Nastavićemo da budemo zajedno i to je jedan od načina na koji vezujemo i našu decu i sve navijače za srpsku tradiciju i nasleđe, koje je izuzetno važno čuvati i negovati, naročito kad se živi daleko od otadžbine – istakao je Siniša Kos.

Na proslavu su, naravno, pozvani i svi igrači i stručni štab, pa će slavska večera biti prava prilika da se još jednom proslave i odlične igre i rezultati fudbalera iz Boniriga.

Odložen meč Boniriga

Fudbaleri Belih orlova iz Boniriga ovog vikenda neće igrati utakmicu 23. kola protiv mladog tima Vonderersa iz Zapadnog Sidneja. Meč koji je bio zakazan za subotu odložen je za utorak, 6. avgust od 20.00.

Razlog je zahtev domaćina koji ima petoricu igrača u kampu mlade reprezentacije Australije u Kanberi. Duel Vonderersa i Boniriga igraće se u utorak uveče na terenu Valentajn sports parka, dok će selekcije do 18 i 20 godina igrati u subotu po podne (od 15.00 i 17.00), na terenu Sidnej junajteda.

Slava Srbije u nedelju

Svečarski će ove sedmice biti i u Melburnu. Fudbalski klub Ficroj siti Srbija obeležiće Svetog Iliju u nedelju, 4. avgusta, u sali Crkve Svetog Save u Grinzborou. Početak ceremonije sečenja slavskog kolača je od 10 ujutro, a zatim sledi slavski ručak uz živu muziku.

Iz kluba pozivaju sve koji žele da im se pridruže u proslavi da to učine u nedelju ujutro. Dan ranije, Ficroj Srbija igraće veliki srpski derbi Druge državne lige Viktorije protiv Vestgejt Sinđelića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here