Golman Orlova Hronopulos protestuje nakon jedne sporne situacije

U sedmom kolu NPL2 NSW, Beli orlovi su odmerili snage sa Spiritom i ponovili dobru partiju, kao i u prethodnom kolu, ali nažalost sa istim epilogom kao i pre sedam dana – identičnim porazom od 2:3.

Teško je prihvatiti poraz u utakmici kada nadigraš protivnika, a Orlovima se to desilo dve nedelje za redom i sada već ozubiljno zaostaju na tabeli za vodećim ekipama. Poslednju pobedu Bonirig je zabeležio još 13. marta, a od tada – dva remija i tri poraza.

Sam početak meča protiv Spirita nagovestio je da će gosti iz severnog Sidneja biti opasni. U uvodnim minutama hitronogi Gofri Lino pobegao je Semu Galaveju, usledio je šut ali preko gola.

Ubrzo su Orlovi konsolidovali redove i ubacili u veću brzinu, a nosioci igre bili su raspoloženi kapiten Miler i robusni napadač Eron Piterson. Upravo je Miler imao i prvu priliku, ali je bio zamalo neprecizan. Piterson je u 13. minutu probio po krilu i ušao u peterac, ali je uputio šut pored gola.

Isti igrač je i u 33. minutu loptu glavom poslao preko gola. Kao na traci, opet je Piterson probio s levog boka, usledio je centaršut, a lopta je došla do Milera koji sa nekih 7-8 metara tuče preko gola.

Ubrzo zatim je nakon kratkog “glavometa” lopta dospela do Radovana Pavićevića, ali malo izvan njegovog dometa, pa je glavom uspeo samo da je uruči golmanu gostiju.

Suvišno je i reći da je većim delom prvog poluvremena igrao samo srpski tim, pa je u tom stilu i okončan prvi deo igre. U 43. minutu Pavićević je prošao po krilu, nabacio loptu, a Miler opet šutirao preko gola. Jednostavno, baš nije htelo fudbalere Boniriga u prvom delu igre.

U prvom minutu nastavka viđena je najzrelija šansa na utakmici. Nakon kombinacije Milera i Pitersona, obojica su jedan za drugim šutirali, ali je golman gostiju oba puta neverovatnim intervencijama odbranio. Po već izlizanoj floskuli da za propuštene šanse sledi kazna, usledila je kontra gostiju i vođstvo od 1:0 u 52. minutu.

Samo dva minuta kasnije Pavićević je izbio “jedan na jedan” s golmanom, ali se okliznuo prilikom šuta i poslao loptu preko gola. U poslednjih pola sata Asmir Kadrić je zamenio Pavićevića, a ubrzo nakon ove izmene Džuda Kler je proigrao Pitersona koji pogađa za 1:1. Slavlje zbog izjednačenja nije dugo trajalo, jer je nakon neuspele ofsajd zamke našeg tima, opasni Gofri Lino pretrčao pola terena i posle prve odbrane Hronopolosa iz drugog pokušaja pogodio mrežu. Doduše, očevici koji su bili u liniji s igračima sa sigurnošću tvrde da je Lino bio u ofsajdu, ali sudije nisu mislile tako.

Rej Miler je po ko zna koji put u crvenom dresu bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. Tako je i u 80. minutu gotovo sa aut linije majstorski pogodio rašlje gola gostiju za 2:2. Proključalo je tada i na tribinima i na terenu u Bonirigu. Kao da su svi očekivali potpuni preokret.

Međutim u 90. minutu je usledio još jedan hladan tuš kada je na petercu Orlova napadač Spirita nadvisio naše fudbalere i trzajem glavom efektno poslao loptu u desnu stranu gola za 3:2. U nadoknadi vremena spasa nije bilo.

Utisak je da se loša sreća nastavlja iz protekle sezone, kada je Bonirig ispustio veliki broj bodova u poslednjim trenucima meča. Svi se u taboru srpskog kluba nadaju da će već sledeće subote na svom terenu Orlovi nadoknaditi deo ispuštenog i naplatiti ceh fenjerašu lige Mauntis Vonderersima. Ovaj meč na programu je u subotu, 24. aprila, od 18.30 u Bonirigu.

Radost kratkog daha: Čestitke Mileru na majstorskom golu

Traži se formula za uspeh

Novost u igri Boniriga je bila što je Radovan Pavićević počeo utakmicu u napadu, što se nije često dešavalo otkako je pregodinu i kusur došao u redove Orlova. Njegov doprinos za sat vremena bio je sasvim solidan i zaslužio je više nego prolaznu ocenu, o čemu govori i aplauz sa tribina kada je napuštao teren. Takođe, talentovani Džuda Kler je bio starter umesto Taulija, što je dalo na kreativnosti srpskom timu.

S druge strane, izostanak dvojice ključnih defanzivaca, povređenog Gorana Šubare i suspendovanog Davida Vrankovića, po svemu sudeći skupo je koštao naš tim, što see videlo u par kritičnih trenutaka kada je škrapilo u odbrani, naročito kod trećeg gola kada je Spirita suviše lako iz skok igre postigao gol.

Bonirig večeras u FFA kupu

Fudbaleri Boniriga večeras imaju novi ispit, ali ovaj put u FFA kupu. Orlovi će u četvrtoj rundi započeti svoje učešće u ovogodišnjem izdanju najmasovnijeg takmičenja. Srpski tim gostuje amaterskoj ekipi FK Lejn Kov u Blekman parku u Lejn Kovu, a utakmica je zakazana za 8 časova naveče.

Razočarana publika napušta stadion u Bonirigu

NPL2 NSW

Rezultati 7. kola: Beli orlovi – Spirit 2:3, St. Džordž siti – Vonderers 3:2, Blektaun – Hakoa 0:3, St. Džordž FC – Rejders 2:1, Mauntis – Hils j 4:5, Mariners – Tigrovi 5:0.

  1. Mariners 7 5          1          1          23:9      16
  2. Spirit 7 5 0          2          20:8      15
  3. St. Džordž siti 7 4          2          1          14:7      14
  4. Z. Sidnej 7 4          1          2          17:10    13
  5. Hakoa 7 3          3          1          12:6      12
  6. Tigrovi 7 4          0          3          12:11    12
  7. Beli orlovi 7 2          2          3          10:11    8
  8. Hils j. 7 2          2          3          10:15    8
  9. Blektaun 7 2          1          4          6:15      7
  10. St. Džordž FC 6 1          1          4          4:10      4
  11. Rejders 7 1          1          5          6:15      4
  12. Mauntis 7 1          0          6          11:30    3

Parovi 8. kola (24. i 25. april): Beli orlovi – Mauntis, Tigrovi – St Džordž siti, Rejders – Vonderers, Hils junajted – Spirit, St Džordž FC – Blektaun, Hakoa – Mariners.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here