Kompanija Dunav osiguranje a.d.o
Osiguranje i zaštita doma ne predstavljaju luksuz

Osiguranje i zaštita doma ne predstavljaju luksuz, već neophodnost. Kuća je najvrednija imovina pojedinca, nešto što se gradi godinama i u šta se ulaže mnogo ljubavi, truda, a i novca.

Pored toga što nas štiti od spoljnih uticaja, ona je i naša oaza mira, mesto gde se osećamo sigurno i voljeno. Ipak, rizici kojima je naš dom izložen su brojni, bilo da je reč o nezgodama nastalim usled nepažnje samih ukućana, elementarnim nepogodama ili potencijalnoj pretnji od provalnog razbojništva. Potrebno je na vreme preduzeti sve korake i zaštititi svoj dom, kao i one koji u njemu borave.

Šta sve možemo učiniti kako bismo obezbedili sigurnost svog doma?

Istraživanja pokazuju da do najvećeg broja nezgoda i nesreća dolazi usled nemara i nepažnje ukućana. Zato je prvi korak, uvek kada napuštamo stan, da proverimo jesmo li isključili sve električne uređaje, zatvorili sve prozore i zaključali vrata. Poželjno je i da zatvorimo ventile za vodu kako bismo se zaštitili od eventualnih poplava. Druga mera predostrožnosti jeste postavljanje alarma i nadzorne kamere, što nas može zaštititi u slučaju provalne krađe. Pored toga, preporučuje se ugradnja sigurnosnih vrata, kao i postavljanje tajmera za svetlo.

Nažalost, čak i kada su sve navedene mere opreza primenjene, ipak se može desiti da dođe do nezgode ili provale u vaš dom. Stoga je najbolji i najsigurniji način da obezbedite svoj dom posedovanje polise za osiguranje lične imovine.

Polisa “čuvarkuća” Kompanije “Dunav” omogućava vam da osigurate svoj stambeni prostor, kao i stvari u njemu, dok predmet osiguranja mogu biti i sanitarije, pomoćni objekti, zajednički delovi zgrada, kao i umetnički predmeti i druge dragocenosti. Polisa “čuvarkuća” pruža zaštitu u slučaju požara, udara groma, loma stakla, oštećenja nastalih u slučaju kvara instalacija, provalne krađe i razbojništva.

Naravno, postoje i drugi rizici, koji su, nažalost, poslednjih godina učestali i o kojima takođe treba razmišljati, pa stoga postoji mogućnost ugovaranja dodatnih usluga osiguranja koje će obezbediti vaš dom od oštećenja nastalih usled zemljotresa, poplava i bujica.

Pored navedenih rizika, uvek može doći do nepredviđenih situacija ili takozvanih rizika iznenađenja, pa polisa osiguranja “čuvarkuća” nudi i mogućnost dodatnog osiguranja u slučaju pada letelice na objekat, udara motornog vozila, pada drveta, pritiska snega, oštećenja nastalih za vreme javnih manifestacija i demonstracija i još mnogo toga.

U okviru polise “čuvarkuća” dostupne su i posebne pogodnosti u slučaju požara, koje podrazumevaju nadoknadu troškova iznajmljivanja privremenog smeštaja za vas i vašu porodicu, uključujući i transport preostalih stvari iz domaćinstva, kao i troškove preventivne zamene brave u slučaju gubitka ključa. Na taj način, ne samo da ćete biti osigurani u slučaju požara, već ćete i poštedeti sebe i ukućane dodatnog stresa prouzrokovanog brigom oko privremenog prenoćišta i skladištenja neoštećenih stvari.

Naravno, pored osiguranja imovine, tu je i briga za ukućane, koja bi trebalo da bude na prvom mestu! Samo uz zdravu porodicu možemo imati čvrst, srećan i stabilan dom, pa je stoga važno i osigurati svoje bližnje. Kompanija “Dunav” vam zato uz “čuvarkuću” nudi i osiguranje članova domaćinstva od nesrećnog slučaja ili nezgode.

Briga o porodici i o sopstvenom domu osnovna je dužnost svakog pojedinca. Osigurajte se na vreme i budite spremni u slučaju neželjenih događaja.

Za sve navedene usluge osiguranja “čuvarkuća” moguće je ostvariti i određene popuste. Za više informacija o polisi osiguranja “čuvarkuća” možete posetiti najbližu poslovnicu kompanije “Dunav osiguranje”, našu zvaničnu stranicu www.dunav.rs ili besplatno pozvati naš Kontakt centar na broj 0800 386 286 (samo za pozive iz Srbije).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here