Posle nekoliko nedelja nagađanja, FK Crvena zvezda definitivno je našla osmo pojačanje za novu sezonu na Banjici.

Dosadašnji zadnji vezista Rada Njegoš Petrović preći će u Zvezdu za 400.000 evra navode beogradski mediji.

Đak “građevinara” postaće član crveno-belih na osnovu dogovora dva kluba, koji podrazumeva i da Zvezda uplati Radu 20 odsto od njegovog sledećeg transfera.

Petrović će potpisati ugovor na tri godine i očekuje se da u skorijem periodu zameni teško povređenog defanzivnog vezistu Branka Jovičića, koji je zbog operacije ukrštenih ligamenata kolena završio prvi deo sezone i sigurno neće igrati do zime.

Petrović je rođen u Krupnju 1998. godine, prošao je sve mlade selekcije reprezentacije Srbije a u prvi tim Rada ušao je tokom leta 2016, kada je potpisao četvorogodišnji ugovor sa “građevinarima”.

Na Banjici je odigrao 66 utakmica, zaključno za subotnjim mečom protiv Vojvodine, koji mu je bio oproštajni, nakon osam godina u klubu.

Zvezdini transferi:

Došli: Tomane (Tondela), Nikola Vasiljević (Radnik), Radovan Pankov (Radnički Niš), Žander (Pafos), Kanjas (PAOK), Degenek (Al Hilal, pozajmica), Usman Marong (Trajal, pozajmljen Grafičaru), Njegoš Petrović (Rad).

Otišli: Dejan Joveljić (Ajntraht), Lorenco Ebesilio (Džubilo Ivata), Goran Čaušić (Arsenal Tula), Vujadin Savić (APOEL), Erik Jirga i Dejan Meleg (pozajmljeni Radničkom), Aleksa Terzić (Fiorentina), Stefan Hajdin (pozajmljen Voždovcu), Žonatan Kafu (Bordo, vratio se sa pozajmice)

Završili karijeru: Nenad Milijaš i Nemanja Supić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here