Osporavaju obaveznu vakcinaciju

0
EPA-EFE/DARREN ENGLAND

“Grupa zabrinutih policajaca iz Kvinslenda”, kako sebe nazivaju ovi službenici policije, pokrenula je prikupljanje novca kako bi pravno osporili odluku o obaveznoj vakcinaciji zaposlenih u policiji, a koju je donela komesarka Katarina Kerol.

U nedelju su, za samo četiri dana, već imali prikupljenih preko 65.000 dolara, a cilj je bio da se prikupi 22.000 dolara kako bi se angažovali advokati koji bi vodili ovaj slučaj.

Stranica za prikupljanje donacija je pokrenuta kada je komesarka Policije Kvinslenda prošle sedmice izdala rok svim policajcima i kancelarijskom osoblju da budu potpuno vakcinisani do početka sledeće godine.

Na stranici stoji da grupu, koja planira da se suoči sa izazovom, čine “policajci iz Kvinslenda i njihove porodice koji se ne slažu sa obaveznom vakcinacijom protiv kovida za zaposlene u policiji Kvinslenda, kao i zaposlene u svakom drugom sektoru, javnom ili privatnom”.

Grupu čini 30 policajaca širom zemlje, a policija u Kvinslendu zapošljava 15.000 ljudi.
S druge strane, u saopštenju policije stoji da je KPS zatražio nezavisni pravni savet kako bi obavestio o procesu i dobio podršku svih relevantnih sindikata zaposlenih u KPS -u pre objavljivanja obavezne vakcinacije prošle nedelje.

Takođe, kako saznaje ABC, komesarka Kerol je već pokrenula istragu o tome koji policajci stoje iza ove grupe, kao i koji su sve policajci učestvovali u finansiranju putem stranice “Gofundme”.

“Nismo anti-vakseri”

Policajci na stranici kažu da nisu ni “za” ni “protiv” vakcine, ali veruju da je obavezna vakcinacija u suprotnosti sa “pravima na radnom mestu” i da “krši prava na slobodu i informisani pristanak na medicinski postupak”, stoji na stranici. Grupa planira da se suoči sa nadležnim sudovima kako bi osporili valjanost obavezne vakcinacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here