EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Francuski sud proglasio je napadača Francuske i Real Madrida Karima Benzemu krivim za saučesništvo u pokušaju ucene bivšeg saigrača Matjea Valbuene zbog snimaka seksa.

On je osuđen na godinu dana uslovne kazne zatvora i novčanu kaznu od 75.000 evra.

Može se reći da je Benzema dobro prošao, jer neće ispaštati ni kao fudbaler.

Neće biti isključen iz državnog tima, rekao je i pre kazne predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre.

– Trener je uvek odgovoran za selekciju, a Benzema neće biti isključen u vezi sa mogućom sudskom kaznom. Čak i da bude kažnjen, uslovnom zatvorskom kaznom, on i dalje ima pravo žalbe na osuđujuću presudu. Njegov poziv ili ne u narednim mesecima neće biti povezan sa ovim slučajem – rekao je Le Gre pre konačne presude.

Fudbaler Real Madrida bio je saučesnik u pokušaju ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene. Benzema je, navodno, 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti njegov video snimak seksualnog sadržaja.

– Nikada neću intervenisati da kažem da ga ne zovemo u tim. Posle toga, sve je na (selektoru) Didijeu Dešanu da razmotri da li je Benzema u sportskom smislu sposoban da igra za reprezentaciju – dodao je Le Gre.

Benzema se prošlog maja vratio u reprezentaciju posle pauze od pet godina, a do sada je odigrao 92 utakmice i postigao 33 gola.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime