Dan nakon što se u javnosti pojavila vest da je Andrea Trinkijeri tužio Partizan i da potražuje novac i za treću godinu ugovora, stiže i objašnjenje zbog čega se italijanski stručnjak odlučio na ovakav potez!

Naime, “Sportski žurnal” javlja da je agencija “Vaserman”, koja zastupa Trinkijerija, podnela tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) zbog toga što Partizan nije izmirio poreske obaveze.

Crno-beli su se, prilikom potpisa ugovora, obavezali da porez plate u Italiji, zemlji čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da izmiruje poreske obaveze, te da je u ugovoru navedena klauzula da ako Partizan to ne urade u predviđenom roku, biće aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

Trinkijeri navodno od Partizana potražuje oko 700.000 evra, uz obračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou ukoliko bude kašnjenja prilikom isplate.

U sezoni 2018/19 Partizan je s Trinkijerijem na klupi uzeo Kup Radivoja Koraća, a bio je i polufinalista Jadranske lige, odnosno finalista Superlige. Naredna, odnosno takmičarska 2019/20 imala je potencijal da bude istorijska.

Partizan je imao obezbeđeno prvo mesto u Jadranskoj ligi, ali i prednost domaćeg terena u Evrokupu do kraja takmičenja, a u rukama i pehare za osvajače ABA Superkupa i Kupa Radivoja Koraća. Ali, onda se desila pandemija korona virusa i sezona je prekinuta. Trinkijeri je zatim odlučio da prihvati ponudu Bajerna i saradnja je završena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here