EPA-EFE/Yuri Kochetkov

U napadu na vojnu bazu u Belgorodskoj oblasti u Rusiji nije ubijen nijedan civil, ali je mnogo vojnika ubijeno ili ranjeno, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

– Mnogi vojnici su ubijeni i ranjeni… Među ranjenima i ubijenima nema stanovnika Belgorodske oblasti – napisao je on na Telegramu, ne navodeći koliko je vojnika ubijeno.

Državna agencija RIA Novosti javila je, pozivajući se na Ministarstvo odbrane, da je 11 ljudi poginulo, a 15 ih je ranjeno na poligonu za vojnu obuku u jugozapadnoj Rusiji kada su dvojica napadača juče otvorila vatru na grupu dobrovoljaca koji su nameravali da se bore u Ukrajini.

Agencija navodi da su dvojica napadača ubijena nakon napada. Rečeno je da su bili državljani jedne bivše sovjetske republike, ali bez navođenja detalja.

U saopštenju ministarstva se ističe da je u pitanju “teroristički akt” koji je izveden na poligonu Zapadnog vojnog okruga u Belgorodskoj oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane navodi da su napadači otvorili vatru iz malokalibarskog oružja na vojnu jedinicu tokom obuke gađanja, a da su na obuci bile osobe koje su želele da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je da su napadači bili iz Tadžikistana i da su otvorili vatru na ostale nakon svađe oko vere.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here