EPA-EFE/Andy Rain

Kraljevski dopisnik BBC Nikolas Vičel izjavio je da Megan Markl nije otputovala u Balmoral sa svojim suprugom, princom Harijem, zbog straha da je drugi članovi kraljevske porodice neće “srdačno dočekati”.

Verovatno će vojvotkinja od Saseksa ostati u Londonu, nakon što je odlučila da ipak ne otputuje u Škotsku sa Harijem, a britanski mediji to opisuju kao kasnu “promenu plana”.

Hari i Megan su prvobitno rekli da će zajedno otputovati u Škotsku, i to oko 13:38 – oko sat vremena nakon što je kraljevska porodica objavila da su lekari “zabrinuti” za kraljičino zdravlje.

Međutim, oko 16:30, izvori bliski paru rekli su novinarima da Megan neće putovati sa suprugom u Balmoral. To je kasnije potvrdio Omid Skobi, novinar koji se smatra “prijateljskim” prema kraljevskom paru.

U iznenađujućoj objavi na Tviteru, Skobi ju je uporedio sa vojvotkinjom od Kembridža, Kejt Midlton. Naime, ranije je najavljeno da će Kejt ostati u Vindzoru sa svojom decom – Džordžom, Šarlot i Luisom, koji su u četvrtak imali prvi dan u novoj školi.

Vodeća britanska nacionalna novinska agencija, objavila je u 16:39 sati da vojvotkinja od Saseksa neće putovati sa princom Harijem u Balmoral. Nije jasno da li je vojvotkinji kraljevska porodica rekla da ne dolazi ili je ona sama odlučila da se drži podalje, poput vojvotkinje od Kembridža. Kraljevski stručnjak je rekao da je mogući razlog to što se Megan ne bi osećala dobrodošlo.

Izvori bliski paru kažu da bi se ona kasnije mogla pridružiti Hariju u Škotskoj.

Hari zakasnio

U međuvremenu, princ Hari je zakasnio. Stigao je do svoje bake kraljice ubrzo nakon što je objavljena vest o njenoj smrti.

Nakon što je vest objavljena, početna stranica njihove Arčevel fondacije postala je crna i pojavile su se reči: “U znak sećanja na Njeno Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II 1926 – 2022.”

Očekuje se da će vojvoda, koji tuguje za svojom bakom, prisustvovati kraljičinoj sahrani, a verovatno će mu se pridružiti i Megan.

Megan je propustila i sahranu princa Filipa 2021. jer je bila trudna sa svojom ćerkom, princezom Lilibet.

Poslednji put su Saseksi videli kraljicu u junu ove godine, usred proslave platinastog jubileja, kada su je prvi put upoznali sa svojom ćerkom Lilibet, koja je dobila ime po kraljičinom nadimku iz detinjstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here