EPA
Predsednik SAD Džo Bajden

U pismu-čestitki predsednika SAD Džozefa Bajdena predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, Bajden je istakako podršku SAD postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji će biti – kako je naveo – “fokusiran na međusobno priznanje”.

Kako je reč je o tome da je u čestitki za Dan državnosti Srbije iz Bele kuće, koje su uglavnom protokolarne, prvi put poslata ovakva vrsta poruke u kojoj se apostrofira buduće rešenje kosovskog problema međusobnim priznanjem Srbije i Kosova, očekuje se, kako Tanjug saznaje, da Vučić danas nakon što bude prisustvovao vojnoj vežbi u Pančevu, odgovori na tu poruku.

Podsetimo, bivši američki predsednik Donald Tramp je u prošlogodišnjoj čestitki za Dan državnosti Srbije, naveo da “normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na putu evropskih integracija Srbije”.

Predsedniku Srbije je u septembru prošle godine na sastanku u Vašingtonu bilo ponuđeno da deo sporazuma bude i odredba o međusobnom priznanju, ali je on rekao da je odbio i ta tačka je izbačena iz Vašingtonskog sporazuma.

3 COMMENTS

  1. Sto je dedi milo to mu se I snilo, starac senilan pa pomesao lonce, hoce I on nesto da kaze pa bila to I glupost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here