Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić stigao je u Borču gde je potpisao listu SNS za izbore čiji je nosilac.

– Došao sam da vam kažem hvala jer znam da ste uvek bili uz svoju zemlju. Hvala što ste pokazali koliko vam je stalo do napretka Srbije. Hvala vam što ste u ovolikom broju došli da nas podržite. Ponosan sam na našu listu na kojoj su i Danica Grujičić, Stojan Radenović i mnogi drugi. Znam da ste nam uvek pružali podršku i bez vas ne bi mogli da pobeđujemo. Obećavam vam da ćemo nastaviti da se trudimo i borimo i zajedno menjamo i Borču i Ovču i svako naselje sa ove strane reke Dunav ali ćemo isto tako da čuvamo Srbiju. Radićemo sve da rastu penzije i plate – rekao je Vučić okupljenim građanima u Borči i zahvalio im se na podršci.

On je podsetio da je u Borči izgrađen veliki dom zdravlja, i da će se nastaviti da radi još više kako bi ljudi živeli bolje.

– Čuvaćemo našu Srbiju, čuvaćemo naše Kosovo i Metohiju, i nećemo da naša zemlja ide u NATO. Hvala vam što ste stigli u tolikom broju – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je sam otvorio 250 fabrika, između ostalog i u Pančevu.

– Ovde ima toliko stanovnika, da ako negde budemo dovodili nove investicije i velike fabrike to će biti sa ove strane reke – rekao je predsednik.

Vučić je došao u Borču gde ga je pozdravio veliki broj ljudi.

– Nikada nisam sasvim zadovoljan, uvek može bolje, ali moram da kažem da očekujem pobedu naše liste na predstojećim izborima. Došao sam ovde da podržim naše građane koje su pojedini političari vređali – rekao je Vučić.

Otpočele izborne radnje

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević konstatovao je večeras da su otpočele izborne radnje u Srbiji za izbor narodnih poslanika.

Dimitrijević je članovima RIK-a rekao da je na obrazloženi predlog Vlade, predsednik Republike doneo ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, te da je taj ukaz objavljen u Službenom glasniku, a istovremeno je doneta i odluka o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 3. april 2022. godine.

– Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju od danas 15. februara. Mogu da konstatujem da su otpočele izborne radnje u Srbiji za narodne poslanike – rekao je Dimitrijević.

Republička izborna komisija donela je odluku o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike za izbore raspisane za 3. april ove godine.

Doneta je i odluka o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje radnog dana za sprovođenje izbora za narodne poslanike, a odnosi se i na domaće i strane posmatrače.

Dimitrijević je rekao da su to uobičajeni obasci koji su se i ranije koristili.

RIK je doneo odluku da kontrolni listić za proveru isparavnosti glasačke kutije za glasanje za narodne poslanike bude ljubičaste boje, a listić za glasanje sive boje.

Takođe, doneta je odluka da boja glasačkog listića za predsedničke izbore bude plave boje, a kontrolni listić “cigla” boje.

Dimitrijević je rekao da su predsednički izbori redovni, kao i da će se održati u 2022. godini.

GIK usvojila odluke o obrascima za podnosenje izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) večeras je na 2. sednici usvojila Odluku o nazivu i obliku obrazaca za podnošenje izbornih lista kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Obrasci potrebni za podnošenje izborne liste su izborna lista kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda – Obrazac OGIK-1/22, saglasnost kandidata za odbornika – Obrazac OGIK-2/22, izjava birača da podržava izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda – Obrazac OGIK-3/22 i spisak birača koji svojim potpisima podržavaju izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda – Obrazac OGIK-4/22.

Na sednici je usvojena i Odluka o nazivu i izgledu obrazaca za podnošenje prijava za posmatranje rada GIK postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanih za 3. april 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here