Tanjug
Marko Čadež i Aleksandar Vučić

Srpski poslovni hab otvoren je danas u Dubajiu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da će tu u narednih šest meseci više od 1.000 velikih i malih firmi iz Srbije imati sastanke sa predstavnicima kompanije iz celog sveta.

Srpski poslovni hab je otvoren u okviru održavanja najveće Svetske izložbe EKSPO 2020. u Dubajiu.

Predsednik industrijskog parka Dubai saut uručio je sertifikat o otvaranju srpskog poslovnog haba Marku Čadežu, koji je zahvalio prijateljima iz UAE i istakao da je taj prostor za privrednike iz Srbije otvoren zahvaljujući državničkim vezama Vučića.

Čadež je rekao da je već došlo danas više od 100 privrednika iz Srbije, a da će ostali doći kasnije i da će imati sastanke sa firmama Emirata, SAD, Švajcarske…

– Naš tim vam je na raspolaganju da vam pomognu da dođete do novih poslova, da iskoristimo tu šansu. Nema puno zemalja koji imaju ovakav prostor da naprave nove poslove – rekao je Čadež.

Pozvao je i male i srednje firme iz Srbije da dođu i iskoriste tu prililku i naglasio da hab nije samo za velike kompanije.

– Mi ćemo vam pomoći da napravite posao – poručio je Čadež i dodao da je sa tim habom otvoren put za nove poslove, prijateljstva i partnerstva.

Inače, tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost”, a sam program nastupa je poveren nacionalnoj platformi “Srbija stvara”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here