Otvoren završni turnir vaterpolo Svetske lige u Beogradu

0

Takmičenje na završnom turniru vaterpolo Svetske lige je svečano otvoreno na bazenima Tašmajdan u Beogradu.

Otvaranju su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Zoran Radojičić, predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić, a ispred Međunarodne plivačke federacije Andrej Krukov.

Jelenić je rekao da je za Srbiju velika čast što je treći put domaćin završnog turnira, takmičenja koje je mnogo puta osvajala.

– Uradili smo sve što smo mogli da budemo dobri domaćini, da obezbedimo najbolje uslove takmičarima i gostima. Tokom šest dana takmičenja ujediniće se pozitivan duh vaterpola i jedinstveni duh gostoljubivog grada kakav je Beograd. Vaterpolisti širom sveta uvek su bili sportisti puni olimpijskog duha, fer-pleja, poštovanja protivnika i načela, „Neka najbolji pobedi” – rekao je Jelenić na otvaranju.

On je izrazio nadu da će se svi učesnici dobro osećati u Beogradu i da će poneti nezaboravne utiske iz glavnog grada Srbije.

Nagradni fond turnira je 350.000 dolara, a pobednik će obezbediti direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ranije su odigrane prve utakmice na turniru, Hrvatska je pobedila Kazahstan sa 20:4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2), a Kanada je napravila iznenađenje i pobedila je Mađarsku sa 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here