pixabay.com

Sa protekom godina ljudi sve više počinju da razmišljaju o efektima koje alkohol ima na njihovo zdravlje. Postoji nekoliko alkoholnih pića koja bi trebalo izbegavati jer loše utiču na rad srca.

Na prvom mestu je rum pomešan sa koka-kolom. Lekar Liza Jang navela je u razgovoru za magazin Eat this, Not that, da je zapravo bilo koje alkoholno piće u kombinaciji sa gaziranim pićem nezdravo za srce.

Istraživanje koje je nedavno objavljeno u “Journal of the American College of Cardiology” pokazalo je da oni koji konstantno konzumiraju gazirana pića imaju povećan rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. U kombinaciji sa alkoholom, i te kako mogu biti fatalna.

Na drugom mestu pića koje treba izbegavati je pinja kolada.

– Ona se pravi od ruma, soka od ananasa i kokosovog mleka, koji su bogati šećerom i zasićenim mastima – navela je Jangova.

Zasićene masti podižu nivo LDL, odnosno lošeg holesterola, koji dovodi do komplikacija u radu srca.

Još jedno piće koje je nezdravo je ledeni čaj “long ajlend” jer je pun šećera.

– On sadrži alkohol, sirup, koka-kolu i nekoliko drugih slatko-kiselih sastojaka koji loše deluju na srce – rekla je ona.

Ovaj ledeni čaj je ukusan, ali definitivno će vas napiti mnogo brže od većine koktela. Uzgred, višak šećera pomešan sa alkoholom nikako nije dobra kombinacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here