pixabay.com

Bez obzira da li ste digitalni nomad, putujete na odmor ili na posao, opcije i mesta za avanturu kada putujete sami su beskrajne.

Međutim, koliko god takvo iskustvo obogaćuje, bezbednost je obično najveća briga za sve putnike, posebno one koji putuju sami.

Kompanija za skladištenje prtljaga “Bounce” uradila je detaljnu analizu kako bi videla koje su najbolje i najbezbednije zemlje za solo putnike.

Prema toj analizi, Japan je najsigurnija zemlja za putovanje ako putujete sami. Zahvaljujući veoma niskoj stopi kriminala, gradovi poput Tokija i Osake omogućavaju putnicima da se osećaju kao kod kuće, piše “Readers digest”.

Prema indeksu bezbednosti, Japan ima ocenu 76,9 od 100, što znači da putnici mogu bezbedno da putuju u Japan sami. Posle Japana, naredne tri najsigurnije zemlje za one koji putuju sami su Švajcarska, Slovenija i Hrvatska.

“Bounce” analiza određuje koje su zemlje najbolje u celini, kao i najbolje u određenim kategorijama za solo putnike. Kada se saberu svi kriterijumi, najbolja zemlja za one koji putuju je Hrvatska.

Kompanija je navela da su besprekorno more, predivni nacionalni parkovi, plaže i staze, uz niz aktivnosti na otvorenom, mnoštvo restorana i pristupačan smeštaj pomogli Hrvatskoj da zauzme prvo mesto.

Za putnike koji se ne mogu zasititi atrakcija, “Bounce” preporučuje Island kao najbolju destinaciju. Island je dom mnogih divnih prirodnih atrakcija kao što su vulkani, gejziri i fjordovi, i naravno, legendarna Plava laguna.

Ako vam je hrana prioritet na putovanju, preporučuje se da odete u Singapur. Ova zemlja takođe ima najviše temperature tokom cele godine što je idealno za putnike koji vole topliju klimu.

Za najpristupačnije cene, Nepal i Šri Lanka su se izdvojili kao idealne opcije. Nepal ima najjeftiniji smeštaj u hostelu u proseku, a Šri Lanka ima najnižu prosečnu cenu javnog prevoza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here