Foto: EPA/TANNEN MAURY
Tom Brejdi

Neverovatni Tom Brejdi (43) je uspeo, opet je to uradio, on je fenomen, čovek koji prkosi svim zakonima biologije – igraće svoj 10. Superboul u karijeri!

Prvi kao kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa, sa kojim je u nedelju uveče porazio najbolje plasirani tim lige Grin Bej Pekerse rezultatom 31:26, pa će se 7. februara boriti za svoj novi trofej, i to će uraditi kao najstariji igrač meča za pehar u istoriji Superboula.

Uz to, Bakanirsi će imati privilegiju i jedinstvenu situaciju da finale igraju na svom stadionu, biće tako prvi tim u istoriji NFL-a koji će se boriti za najznačajniji trofej na svom terenu.

Rival Bakanirsima biće bolji iz drugog finala nacionalne konferencije Kanzas Siti Čifs – Bafalo Bils.

Podsetimo, trofej brani Kanzas Siti.

Uprkos skepsi koja je pratila Brejdijev prelazak iz njegovog Nju Inglanda u redove Tampa Beja, pokazao je “nevernim Tomama” da može da ide do kraja i bez nadzora Bila Beličika sa kojim je izgradio kultni status u NFL-u, u sportu uopšte, stekao pravo da ga mnogi danas smatraju najvećim sportistom svih vremena.

Bakanirsi su poslednji put igrali Superboul 2002. godine, tada su ga i osvojili, međutim posle toga, skoro dve decenije, nije ih bilo nigde. Nisu imali nijedno finale, dugo su lutali, a onda uboli “džek pot” sa Brejdijem.

Već u prvoj sezoni u novom klubu, Brejdi je prekinuo i taj dugi post Tampa Beja, kao da je na sve u klubu preneo svoju pobedničku auru koja je dala dodatnu moć Bakanirsima da odu u toliko čekano finale.

Konačno, Brejdi je u svemu tome imao velike zasluge i ovog puta učinkom na samom terenu. Potvrdio je klasu sa 36 pasova od kojih he 20 bilo uspešnih, njima je prebacio 280 jardi, i ono najvažnije – bacio je saigračima četiri tačdaun pasa!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here