Korisnici društvenih mreža širom Kine ohrabruju sedamdesetsedmogodišnjeg čoveka da se prijavi za Ginisov rekord, nakon što su internetom počele da kruže fotografije njegove kose, duge 5,5 metara.

Čovek koji svoje dredove drži zamotane oko glave tvrdi da se nije ošišao već 54 godine.

Neobično duga kosa ovog čoveka je postala poznata na društvenim mrežama u Kini nakon što ga je ćerka odvela u jednu od njegovih dugih i čestih poseta frizerskom salonu, kako bi oprao kosu.

Snimila je video osoblja salona kako razmrsuje dugačke vlasi, a zatim ih pere i suši. Za taj proces je potrebno troje ili četvoro ljudi i preko tri sata. Ovaj video postavila je na internet, gde je ubrzo postao viralan, sa preko 1,5 miliona pregleda u samo nekoliko dana.

Kada je imao 23 godine, Ake Jinzeng je dobio ideju da, ako ne seče svoju kosu, njegova porodica će biti zdrava i od tada je nije šišao.

Jinzengova kćerka je otkrila medijima da je tokom kasnih sedamdesetih godina, neko ponudio njenom ocu 3.800 juana (570 dolara) za njegovu kosu, no Jinzeng je tu ponudu odbio, jer je, po njegovom mišljenju, zdravlje njegove porodice bitnije od novca.

Iako nije lako nositi se sa toliko kose, pogotovo kada napušta svoj dom, Ake Jinzeng kaže da se navikao na to i odbija da pristane na šišanje.

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here