Ove godine Samsung “izbacuje” 3D televizore

0

Njihova objava o ulasku na 3D tržište stigla je nedugo pošto je američka sportska TV mreža ESPN najavila da na leto pokreće televizijski 3D kanal, a prvi događaj koji će preneti u 3D tehnici je prva utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu, ona između Južne Afrike i Meksika 11. juna.

ESPN će u 3D tehnici prenositi još 25 utakmica, a do kraja godine 3D prenos će imati i utakmice NBA lige. Da bi gledaoci mogli da uživaju u 3D tehnologiji, moraće da kupe nove televizore koji imaju 3D opciju, kao i specijalne naočare, onakve kakve se koriste u bioskopu za gledanje 3D filmova.

Cena 3D televizora još nije objavljena, međutim, Samsung će uskoro na tržište izbaciti LCD i LED 3D televizore s ekranima velične 40, 46 i 55 inča, na kojima će se, naravno, moći gledati i 2D program.

Međutim, u Srbiji sigurno nećemo još neko vreme uživati u 3D televizijskoj tehnologiji. Za sada samo RTS ima digitalni kanal, a prošle godine ministar za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić je najavila da bi Srbija tek do 2012. godine trebalo da potpuno pređe na digitalno emitovanje televizijskog programa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here