Pexels

Da život posle razvoda ne mora uvek biti reminiscencija starih dana i stalno nadanje novoj zajednici, to svedoče i žene koje su posle razvoda doživele sjajna iskustva. Čak 16 žena je svoja iskustva podelilo za portal “Cafemom.com”, a mi izdvajamo samo neka od njih.

Prema navodima ovog portala, “biti u braku sa pravom osobom je sjajno, ali NE biti u braku sa pogrešnom ispostavlja se da ima i iznenađujuće sjajne trenutke”.

Evo najrazličitijih primera žena koje su se posle razvoda preporodile.

1. Kompletan obrt

– Završila sam 18-godišnju vezu zbog njegove prevare. Sada živim sa lepom ženom (preokret!) i srećnija sam nego što sam ikada bila. Osećam se kao da imam potpuno novi život, i mogu.  Ne mogu da zamislim gde bih bila da sam ostala sa svojim bivšim – kaže jedna žena.

2. Vreme za sebe

– Mislim, razvod, kada imate decu, nije “šetnja u parku”. Zajedničko starateljstvo može da bude muka, ali i roditeljstvo sa nekim sa kim niste srećni u braku. Tri noći za sebe nedeljno. NIKAD to nisam imala kada smo bili u braku. Zapravo ponovo čitam knjige. Mala stvar, ali dobra – reči su jedne žene.

3. Faza razuzdanosti

– Upoznavanje nakon razvoda je sjajno. Nikada se više neću udati – kaže žena i dodaje da trenutno uživa u fazi razuzdanosti. “Tinder”, kaže, nije postojao kada je bila sama poslednji put i veoma joj olakšava zabavu u noćima bez dece.

4. Manje tužna svaki dan

– Jedna od stvari u vezi sa životom nakon razvoda je da svaki dan, nedelja, mesec, godina postaje sve lakši. Bila sam užasnuta što sam se razvela, ali što sam sve dalje od dana kada mi je bivši rekao da više nije zaljubljen u mene, bolje se osećam.

5. Bez glupih trofeja

– Ovo je mala stvar, ali ja VOLIM što sam jedina osoba koja može da kaže kako moja kuća izgleda. Volim da je moja kuća (a posebno moja spavaća soba) upravo onakva kakva želim da bude i ja ne moram da polažem račune za njegove glupe lovačke trofeje na zidu.

6. Videti svet

– Moj bivši je mrzeo da putuje. Sada, kada smo razvedeni, moja deca i ja putujemo nekoliko puta godišnje. Osećam se kao sjajna mama što mogu da pokažem svojoj deci svet a to ne bih mogla da smo ostali u braku.

7. Prvi put solo

– Otišla sam od roditeljske kuće da živim sa cimerima na fakultetu da bih se udala (sa 21! To je premlado!), tako da nikada nisam živela sama. Još uvek imam svoju decu, naravno, ali sada imam nekoliko noći u nedelju dana kada sam sama kod kuće. Bilo je dobro saznati da MOGU da budem sam i da budem okej – jasna je ova dama.

 

1 COMMENT

  1. Bilo bi bolje da ne objvljujete takve clanke da ne kazem price,jer samo tako ohrabrujete zene da cine gluposti tj razvode se.Taj moderni trend samo ide u prilog razvodima,nesrecnoj deci ako ih je bilo pre razvoda i teskoj samoci pogotovu u starije dane

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here