Pexels
Ilustracija

​Problemi sa stomakom i crevima mogu predstavljati ozbiljan problem.

Problemi sa varenjem, čirevima na želucu, nadimanjem, gasovima, apetitom ili težinom u želucu sve su češći.

Brz način života, neredovna ishrana, malo fizičke aktivnosti i hroničan stres mogu značajno oslabiti rad našeg digestivnog trakta i crevne flore. U rešavanju ovih problema značajno vam mogu pomoći čajevi od ovih biljaka.

Kantarion

Otkriveno je da ova biljka može biti sjajan saveznik u lečenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu. Najčešći vid konzumacije jeste ispijanje čajeva od ove biljke ili kantarionovog ulja. Kantarion sadrži i supstance koju ubrzavaju regeneraciju tkiva.

Nana

Čaj od ove biljke, bez sumnje, imamo svi u kuhinjskom ormariću. Biljka nane može pomoći u regulisanju problema sa gasovima, nadimanjem, lošim varenjem. Njena lekovita svojstva prepoznata su još od davnina.

Hajdučka trava

Čaj od hajdučke trave preporučuje se za regulisanje rada organa za varenje, kao i ljudima koji pate od gastritisa. Hajdučka trava može imati izuzetno blagotvorna svojstva i na rad jetre.

Pelin

Iako nam je prva asocijacija na pelin gorčina, ova biljka može izuzetno pomoći u regulaciji želudačne kiseline, stimulisanju varenja, otklanjanju nadimanja i kod problema sa gasovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here