Pexels.com

Znate li koji signali ukazuju na to da su se emocije ugasile? Ukoliko ih prepoznajete, presecite i krenite dalje…

Možda niste sigurni, premišljate se i spremni ste da date vezi još jednu šansu. Međutim, ništa ne ide na silu i nikoga ne možete naterati da se zaljubi u vas. Ipak, gledajte to s pozitivne strane – neka vrata moraju da se zatvore da bi se druga otvorila.

Nezdrava veza sigurno nije ono što želite za sebe, jer je u takvom odnosu zagarantovan život pun izneverenih očekivanja i razočarenja. Samoća je u tom slučaju bolja alternativa nego da budemo s nekim ko nas iskreno ne voli i ne poštuje.

Iako je to nešto što svi na intuitivnom nivou dobro osećamo – kada nas neko ne voli, ako vam je potreban jasan putokaz predstavljamo ga kroz ovih pet signala. Krenite dalje. Dajte sebi priliku da zaista osetite ljubav.

1. Otvorena sumnja

Ako vaš supružnik/partner oseća potrebu da čita vaše mejlove, nadgleda vaše poruke ili prati vaš telefon, u vašoj vezi nema poverenja ili poštovanja.

2. Podrivajuće ponašanje

Da li vaš partner sabotira vašu ishranu, vaša prijateljstva i vaše snove? Na ovaj način pokušava da kroz uspostavljanje kontrole ublaži svoje nesigurnosti i jasan je znak da vi ne treba da budete tu.

3. Nedostatak interesovanja

Mnogi parovi imaju različita interesovanja i to je u redu. Ali među parovima koji se vole i poštuju postoji iskrena zainteresovanost za aktivnosti partnera. Ukoliko vaš partner ne želi ni u bioskop s vama ili na jutarnju kaficu u obližnji kafić, a da ne spominjemo nešto kompleksnije – ovo je znak da je vreme da odete.

4. Nespremnost na kompromis

Ne radi se o tome da se ne zalažete za sebe, ne radi se o tome da ne održavate zdrave granice; radi se o tome da možemo tačno da odredimo u kojim situacijama je ono što je dobro za mene ili za njega dobro za oboje. Kompromisi otvaraju mogućnosti i daju nam veću slobodu da potpunije živimo jedno sa drugim.

5. Postiđuje vas

Ovo je nedopustivo i čak i najmanje postiđivanje je ozbiljna crvena zastavica. Ukoliko vas partner postiđuje u vezi sa vašim telom ili u kontekstu intimnih odnosa – bežite!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here