pixabay.com

Verujemo da je većina vas probala ovaj fantastičan kolač, kao i to da je velikoj većini on i omiljena poslastica.

Međutim, da li znate da ovaj poznati ukus ovog kolača koji svi znamo, nije zapravo originalan. Pravi i originalni cizkejk se peče i u njenog nadev idu jaja, dok se naš odomaćeni i prepravljeni kolač sprema bez pečenja i to veoma lako. Ukoliko ste sladokusac i želite da probate i napravite ovaj kolač po originalnom receptu, pratite naša upustva koja ćemo vam dati u nastavku teksta!

Sastojci:

Za koru:

120g mlevenog keksa
60g otopljenog putera

Za nadev:

400g krem sira
120g šećera
200g kisele pavlake
150ml pavlake za kuvanje
2 jaja
2 kašike kukuroznog skroba
1 kašika ekstrakta vanile
sok od pola limuna

Za glazuru:

200g voća po želji
40g šećera

Način pripreme:

Kora: Kora se pravi veoma lako. Potrebno je da pomešajte keks sa otopljenim puterom i sjedinite dobro masu. Smesu koju ste napravili stavite u kalup za cheesecake i ostavite u frižider dok ne pripremite ostale delove kolača. Pre nego što sipate smesu u kalup, njegovu donju stranu premažite puterom, a bočne strane obložite papirom za pečenje.

Krem: U velikoj činiji dobro umešajte krem sir, potom mu dodajte šećer i mešajte dok se on ne otopi. Nakon toga, dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje, pa ponovo sve dobro sjedinite. Potom direktno u činiju razbijte dva cela jaja i promešajte dobro. Na kraju dodajte kukuruzni skrob i sjedinite masu. Radi arome dodajte vanilu i limun. Kada pripremite krem, sipajte ga u kalup preko kore.

Kada napravite krem, završili ste prvi deo posla. Nakon toga ide pečenje. Kako biste ispekli ovaj kolač pravilno potrebno je da ivice kalupa sa spoljašnje strane, ali i donji deo kalupa, obložite folijom. Potom, ceo kalup smestite u duboki pleh u koji ćete sipati hladnu vodu. Tek tada kolač ide u rernu. Rerna mora biti zagrejana na 180 stepeni, a kolač na toj temperaturi pecite pola sata. Kada istekne  30 minuta, nemojte otvarati rernu već je samo isključite i ostavite kolač još sat vremena u njoj.

Glazura: Preliv za kolač ćete napraviti tako što ćete voće pomešati sa šećerom i staviti u mikrotalasnu na 4 minuta. Ukoliko nemate mikrotalasnu, voće stavite na ringlu i sačekajte da se potpuno rastopi. Tada, dobijenu smesu procedite kroz cediljku i dobijeni preliv sipajte preko kolača, ali tek kada želite da poslužite kolač.

Kolač možete dekorisati po želji. Možete koristiti samo jedan preliv ili više, svako voće je u opticaju. Izaberite ono koje najviše volite.

Cizkejk sa malinama

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here