Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je rezultatom 3:0 bio bolji od Francuza Rišara Gaskea.

Po setovima bilo je 7:6, 6:1, 6:4 posle 114 minuta za 39-godišnjeg osvajača 20 gren slem titula.

Naredni protivnik Federeru, osmom igraču sveta, biće Britanac Kameron Nori, koji je do treće runde stigao pobedom nad Aleksom Boltom iz Australije prepustivši mu svega šest gemova.

Zanimljivo je da su Federer i Gaske igrali polufinale na ovom turniru još 2007. godine. Bio je ovo 21. put da se dvojica iskusnih tenisera sastaju, a Švajcarac ima 19 pobeda.

Uprkos ubedljivom rezultatu na kraju, mogli smo da vidimo uzbudljiv tenis i „dvoboj“ prelepih jednoručnih bekenda, koji su nam doneli neke divne poene. Videli smo pregršt vinera – Federer ih je imao čak 49, uz 26 neiznuđenih grešaka.

U prvom setu nije bilo brejka, uprkos nekim prilikama za uzimanje servisa, ali je u taj-brejku Federer bio dominantan i dobio ga sa samo jednim izgubljenim poenom.

U drugom je Švajcarac ekspresno sa dva brejka duplirao prednost, dok je u trećem ključni momenat bio brejk u sedmom gemu. Imao je Fedrerer meč-loptu i na 5:3, ali je Gaske preživeo. Međutim, u narednom gemu Fedrer je imao početni udarac i sjajnim servisom iskoristio je prvu meč-loptu.

Federer je u prvom kolu imao mnogo sreće jer je njegov rival Adrijan Manarino pri vođstvu 2:1 u setovima i 4:2 u četvrtom setu doživeo povredu kolena zbog koje je morao da preda meč. Ovo je čak 18. put da se Švajcarac nalazi u trećem kolu Vimbldona.

Posle bledih partija Švajcarca na startu sezone, pobeda nad 35-godišnjim Gaskeom pokazala je da Federer i dalje ima šta da pruži na terenima „Ol Ingland Klaba“.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here