Tanjug/AP
Novak Đoković

Rik Mejsi, jedan od najboljih trenera u istoriji, dao je svoj doprinos polemici koja se vodi u vezi lošeg starta Novaka Đokovića u ovoj sezoni. Najbolji teniser svih vremena još nema titulu, iako je već april. To mu se treći put u karijeri dešava, ali prvi put da je razlog samo u njegovoj igri.

Prvi put se to dogodilo 2018, kada je operisao lakat u februaru, a drugi put 2022, kada nije mogao da igra u Australiji i SAD.

– Novak nigde ne ide, osvojiće on još grend slem titula. Još nije kraj njegove dominacije – istakao je Mejsi koji je u svojoj akademiji na Floridi brusio talenat petoro igrača koji su postali broj 1: sestara Vilijams, Dženifer Kaprijati, Marije Šarapove i Endija Rodika.

– Možda nije dominantan kao prošle godine kada je osvojio tri grend slema i na Vimbldonu izgubio finale u pet setova protiv Karlosa Alkarasa – dodao je.

Mejsi nikada nije bio mnogo poznat, jer nije putovao sa igračima, ali je imao odličan njuh da u mladim teniserima prepozna veliki talenat i razvije ga.

– Da li će Novak ponoviti 2023? Ne verujem. Da li će biti tako dominantan? Ne. Da li i dalje može da bude jedan od najboljih na svetu? Da. Može li da osvoji još grend slemova? Apsolutno. Ljudi ne razumeju da je to što on radi sa 36 godina bez presedana. Nikad nismo videli ništa slično. Zato je on GOAT – objašnjava Mejsi.

Amerikanac potom dodaje:

– Naravno, vreme je nepobedivo i jednog dana ćemo imati novog šerifa u gradu, Alkarasa ili Sinera. Ovi momci mogu da ga pobede, ali Đoković će moći da osvoji još najvećih titula pre nego kaže da je sve gotovo.

Mejsi ima velika očekivanja od Španca i Italijana.

– Verujem da će Siner i Alkaras dominirati tenisom u budućnosti, a još neko će im se priključiti. Biće to “velika dvojka”, ali neće tako ostati. Uskočiće neko. Očekujem da Janik i Karlos osvoje dvocifren broj grend slem titula. Za obojicu je samo nebo limit. Oni će gurati jedan drugog napred i tako biti još bolji. Mislim da nije daleko trenutak kada će Siner postati broj 1 – kaže čuveni stručnjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here