pixabay.com

Eksperti Američke medicinske asocijacije naveli su neželjene efekte vakcina protiv koronavirusa američkih kompanija “Moderna” i “Fajzer”, istakavši da obe vakcine imaju neprijatne, ali bezopasne neželjene efekte na koje pacijenti treba da budu spremni, prenosi “Njuzvik”.

Dobrovoljci koji su učestvovali u ispitivanju vakcine kompanije “Moderna” kao jedini neprijatan efekat naveli su bol na mestu uboda prilikom vakcinisanja. Posle primanja prve doze vakcine, taj neželjeni efekat je prijavilo 2,7 odsto pacijenata. Nakon druge doze 9,7 odsto vakcinisanih osećalo je umor, 8,9 odsto bol u mišićima, a 5,2 odsto žalilo se na bolove u zglobovima. Još 4,5 odsto pacijenata je nakon vakcinisanja imalo glavobolje, a 4,1 odsto se žalilo na bol na mestu uboda.

Jedan od pacijenata, 43-godišnji Luk Hačinson je izjavio da je imao “nepodnošljivu” groznicu nakon vakcinacije, koja je trajala oko 12 sati.

Vakcina kompanije “Fajzer” je prouzrokovala glavobolju kod otprilike četiri odsto vakcinisanih posle primanja druge doze. Pacijenti se nisu žalili na druge neželjene efekte vakcine.

Ranije je učesnik u ispitivanju vakcine protiv korone “Fajzer” iz Amerike rekao da je nakon primanja druge doze vakcine imao groznicu, osećao je malaksalost i opštu slabost. Pritom je istakao da je neprijatan osećaj prošao posle nekoliko časova.

1 KOMENTAR

  1. Ovo me podseca na pocetku PCR (nazalno uzimanje) Opasno je prouzrokoje simptome nezeljne…Za tu klupost mnogo zuvota je izgubljeno. Da bih utvrdili nezelnje efekte, ovde se ne navodi broj dobrovoljaca vakcinisani, njihova starost, osobe sa postojecem patologijom, pol i … , sa ovim nesvesno cine negativne efekte za masovnu vakcinizaciju.Znamo da je masovno vaksinisanje jedini nacin suzbijanja toga zla.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime