Oživeli majku i dete preminule na porođaju

0

 

Mama Trejsi i beba Koltin živi i zdravi kreću kući iz porodilišta

Majk Hermanstorfer (37) je čvrsto držao za ruku svoju trudnu ženu, nadajući se da će porođaj proteći bez komplikacija kao što je to bilo s njihovo dvoje starije dece. U jednom trenutku, tokom porođaja majci je stalo srce.

 

"Stajao sam uz svoju suprugu i držao je za ruku. Postala je ledena i potpuno plava", rekao je suprug. Lekari nisu uspevali da reanimacijom ožive trudnicu i porođaj su nastavili carskim rezom, bez anestezije.

 

"Nije davala znakove života. Bez otkucaja srca i disanja morali smo hitno da reagujemo", objasnila je dr. Stefani Martin, portparol porodilišta.

Posle porođaja, lekari su prebacili Trejsi u operacionu salu kako bi dovršili operaciju, a beživotno bebino telo su dali ocu Majku koji je nastavio s veštačkim disanjem.
Tada je započelo božićno čudo porodice Hermanstorfer. Trejsin puls se iznenada vratio, a beba je počela da diše na očevim rukama.

"Kada je umrla, osetio sam da je stalo i moje srce. Izgubio sam sve osećaje. Ali, kada je dete oživelo meni na rukama, bilo je neverovatno", rekao je Majk koji je u jednoj noći zamalo izgubio deo porodice.

"Koltinov život (beba) je započeo na mojim dlanovima. Postoji samo jedno objašnjenje za to što su njih dvoje sada ovde sa mnom, čudo, apsolutno čudo“, izjavio je Hermanstorfer za AP i dodao "Ja jesam vernik, a da nisam, sada bih postao".

"Čim malo poraste ispričaću mu sve, baš sve… Da je on moje čudesno dete, da je skoro otišao i pre nego što se rodio, ali da je sada s nama, zauvek s nama“, rekla je hrabra majka.

Porodica je od ponedeljka kod kuće, zajedno s malim Koltinom Majklom koji se rodio sa 3,2 kilograma i 48,2 centimetra. Majka i dečak su dobro, bez znakova komplikacija, a lekari i posle brojnih analiza ne znaju šta je izazvalo zastoj srca kod Trejsi i bebe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here