Oživljen Humanitas

0

Spasoje Krivokapić
 

– Ljudskim nesrećama nikad kraja. Posle rata i krize na prostoru pokojne Jugoslavije mislilo se da više neće biti potreba za humanitarnim aktivnostima naše dijaspore, ali nas je nova muka naterala da oživimo humanitarnu organizaciju Humanitas, koja je posle deset uspešnih godina delovanja, 2003. godine prešla u stanje mirovanja. Nažalost, eto još jedne nesreće u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, pa je i obaveza Humanitasa da za prikupljanje pomoći mobiliše stare aktiviste – govori Krivokapić.

I krenulo je. Tokom startnih osam dana prikupljeno je dosta bolničkog, sanitetskog i higijenskog materijala i nešto hrane i novca. Prikupljena pomoć se procenjuje na 60.000 evra i biće otpremljena uskoro.

 

Kontakt-adresa

 

Adresa za dostavu pomoći Humanitasu je:
HUMANITAS, 2 rue des Alpes. 74100 Annemasse, France

 

Kontakt tel. 04 50 87 10 68, 06 07 66 61 45 i 06 07 91 42 15

– Našem pozivu su se odazvali Srbi, Marokanci, Turci i Francuzi, a ima najava i za nove akcije. Prikupljamo sve vrste pomoći izuzev odeće i lekova manje važećih od godinu dana – naglašava Krivokapić.

Dobitnik priznanja "Srpski vitez" apeluje na sve dobrotvore i ljude dobrog srca da se uključe u zajedničku humanitarnu misiju za pomoć nastradalim.

– Mi svi imamo bar nešto i možemo da damo ako želimo. Svaka pomoć biće adekvatno uručena onima kojim je i namenjena.

Krivokapić posebno naglašava i prosleđuje stav Humanitasa:
– Apelujemo na državne službe da budu hitre, tačne i precizne kako se ne bi izgubilo poverenje i dobra volja kod humanista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here