EPA/Riccardo Antimiani
Alesandro Del Pjero

Ponašanje Kristijana Ronalda na utakmici sa Srbijom i dalje je tema o kojoj se priča u fudbalskom svetu, a kako i ne bi, jer se ne pamti kada je neki igrač tako kao Portugalac reagovao na jednu nepravednu odluku sudija.

Podsetimo, Portugalac je nakon što mu nije priznat očigledan gol, prvo napao pomoćnog sudiju, a onda krenuo da izlazi sa terena pre kraja, i ono što je sve zapanjilo – skinuo je i bacio kapitensku traku.

– Preterao je. Nije trebalo da se ponaša tako, na taj način da reaguje – izjavio je Alesandro Del Pjero, legendarni igrač Juventusa i italijanske reprezentacije sa kojom je bio svetski prvak u Nemačkoj.

Popularni Pinturičio smatra da su bes i negodovanje jedna stvar, i to je potpuno u redu, ali bacanje trake je nešto sasvim druog.

– Ok je biti ljut, ok je i prepirati se sa sudijama, ali da bacite traku i onako da se ponašate je previše za nekoga ko predstavlja svoj tim, svoju zemlju i ko je ikona reprezentacije – kaže Del Pjero.

Tek malo razumevanja bivši kapiten Juventusa ima za Ronaldov postupak.

– Jasna mi je cela situacija, razumem momenat, važnost utakmice i ličnu ambiciju koju ima Ronaldo da uvek daje sve od sebe.

Ronalda je nedavno kritikovao i bivši reprezentativac Portugalije Fernando Meira.

Podsetimo, sada već čuvena traka koju je bacio Ronaldo po izlasku sa terena stavljena je na aukciju na sajtu limundo, a sva sredstva od prodaje biće usmerena za pomoć u kupovini leka malom Gavrilu Đurđeviću, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here