EPA/Valdrin Xhemaj
Bedžet Pacoli

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je povodom samita “Otvorenog Balkana”, da želi da vidi Kosovo u klubu sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, uz snažnu podršku SAD.

Prema Pacolijevim rečima, u ovoj inicijativi odluke se mogu donositi samo u korist Kosova, jer su, kako kaže, prisutna tri albanska premijera.

“Želim da vidim Kosovo u klubu sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, uz snažnu podršku SAD. Pravo je vreme (imamo tri albanska premijera), dobrih odluka može biti samo u korist Kosova, ne bojte se! Engleska je bila osnivač Evropske unije, a onda kada je to ocenila kao dobro, napustila je ovu uniju. Kosovo to može da uradi i ako primeti da se tamo traži nešto što ide na štetu Kosova”, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Pacoli je u objavi dodao da je Kosovu najmanje potrebna izolacija.

“Kosovo ne sme da okleva i da ima predrasude na putu evroatlantskih integracija koji podržavaju SAD. Trebalo bi da bude tamo gde govorimo o mostovima, integraciji i evropskoj budućnosti. Kosovu je najmanje potrebna izolacija. Ne treba da se plašimo mesta gde govorimo o izazovima”, napisao je Pacoli.

4 COMMENTS

  1. Što jes jes, istina…biće i četvrti i peti albanski premijer. Taj open balkan, kako se kaže na š….?

  2. Није добро разумео чему служи ,,Отворени Балкан,, . Рано се почео радовати. Ако тако мисле тешко да ће се уклопити у ово друштво. Наравно Шиптари ће покварити све што могу, а ,, Отворени Балкан” је основан због бржег протока робе и путника.

  3. Mislim da je krajnje vreme da Englezi i Amerikanci vrate Balkan balkanskim narodima – da prestanu da provociraju i da se iživljavaju ispunjavajući svoje sadističke namere preko ucenjivanja, pritisaka i pretnji, metodom zavadi pa vladaj !!! Da, otvoreni Balkan može dovesti do pomirenja srpskog i albanskog naroda, što je planirano još pre I svetskog rata – upravo su se Englezi umešali i podržali Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca koja je bila pogubna za Srbe, a i za Albance koji su živeli u siromaštvu i u izolaciji sve do sloma komunizma. Sad je vreme da udjemo u vreme saradnje i prosperiteta na Balkanu i nikavve provokacije i zlonamerni komentari ne mogu tome stati na put.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here