EPA-EFE/Malton Dibra
Borut Pahor

Slovenački predsednik Borut Pahor izjavio je tokom posete Prištini da sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) mora da se primeni, prenose prištinski mediji.

Kako je preneo Kljan Kosova, Pahor je naveo da postoji sporazum Beograda i Prištine za formiranje ZSO sa srpskom većinom i rekao predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da pronađe rešenje za primenu tog sporazuma.

“Ne znam da li postoje alternative, ali sve dok nema drugih, alternativnih predloga važi prethodno postignut dogovor”, rekao je Pahor.

On je dodao i da Kosovo i Slovenija dele mnoge zajedničke stavove, ali postoje i razlike.

Jedna od tih razlika je implementacija postignutih sporazuma, rekao je Pahor.

Na konferenciji za medije sa Pahorom, Osmani je rekla da sporazum sa Beogradom o formiranju ZSO ne može da se primeni jer je ustavni sud tzv. Kosova ”u njemu utvrdio mnoga kršenja ustava”.

2 COMMENTS

  1. Slovenci misle da je dovoljno da podvikne, kao što je njima podviknuo NATO pa su brže bolje priznali tzv Kosovo. Albanski političari očigledno neće da ispune Briselski sporazum jer imaju podršku Kvinte. Ovde je pitanje kakav je interes Kvinte da Kosovo bude bez kontrole…ilegalna preprodaja oružja ?…droge?…organa?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here