pixabay.com

Palestinske frakcije pozdravile su napad u Jerusalimu, u kojem je sinoć ubijeno sedam ljudi. Palestinske frakcije ocenjuju da je napad “prirodan odgovor na izraelske zločine” i da su Palestinci u istočnom Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze ujedinjeni u borbi protiv Izraela. 

Portparoli Hamasa pozdravili su napad u naselju Neve Jakov i pozvali na jačanje otpora Izraelu. Portparol Hamasa Mohamed Hamade izjavio je da je napad u Jerusalimu prirodan odgovor na, kako je naveo, “masakr” u Dženinu”, gde je u raciji izraelske vojske u izbegličkom kampu u četvrtak ubijeno devet Palestinaca i još 20 ranjeno u vatrenom obračunu.

– Naš narod ne zaboravlja krv svojih mučenika i osvetiće njihovu smrt u odgovarajuće vreme i na odgovarajućem mestu – rekao je Hamada.

Palestinski islamski džihad takođe je pozdravio, kako je navedeno, “herojsku operaciju” u Jerusalimu, ocenivši da ona šalje poruku Izraelu da su Palestinci spremni da odgovore na “njegove zločine”.

Narodni front za oslobođenje Palestine i Demokratski front za oslobođenje Palestine su u odvojenim izjavama naveli da “herojska operacija” pokazuje da će se palestinski “otpor” nastaviti.

U sinoćnjem terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno, a napadač je 21-godišnji Palestinac poreklom iz istočnog Jerusalima Alkam Kairi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here