Palma: Nismo genocidan narod

0

Jedva čekam da se vrati Šešelj: Dragan Marković Palma
 

"Za mene je veći genocid akcija "Oluja", gde su Srbi bili u traktorskim prikolicama, a Hrvati ih bombardovali iz aviona", rekao je Marković.

Mi hoćemo da ubacimo termin "genocid" za Srebrenicu, dok Hrvatska slavi "Oluju", dodao je Marković i objasnio da je za njega genocid bombardovanje mosta u Varvarinu, kao i ubistva Srba u selima Kravica i Bratunac.

Marković dodaje da ga zastupnici deklaracije o Srebernici nisu ubedili tezom da to radimo za budućnost svoje dece.

"Mislim da će njihova budućnost biti opterećenija ako stavimo na sebe hipoteku da smo genocidan narod. A nismo", poručio je Marković.

On se osvrnuo i na najave povratka lidera radikala ovog leta iz Haga i poručio mu: "Dobrodošao, Vojislave Šešelju!"

"Napadao si me kad sam bio narodni poslanik. Ti za mene u Hagu nisi predsednik Srpske radikalne stranke, ti si Srbin kome se sudi zbog verbalnog delikta. Jedva čekam, Šešelju, da se vratiš, a onda ćemo za govornicom da razmenjujemo mišljenja", poručio je Marković.

Povodom poziva patrijarha Irineja papi Benediktu da 2013. poseti Niš, Marković je naglasio da bi Srbija trebalo da sarađuje sa svima, bez obzira što su neki imali veliki uticaj na raspad Jugoslavije i bombardovanje.

"Kao što je ranije Vatikan imao negativnu ulogu, sada ima veliku ulogu za ulazak Srbije u Evropsku uniju", rekao je Marković.

Oni ne mogu da nam pomognu da zadržimo Kosovo, ali mogu da nam pomognu da nas ne ucenjuju da priznamo njegovu nezavisnost, zaključio je Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here