MN Press
Dragan Marković Palma

Kancelarija Jedinstvene Srbije otvorena je danas u Paraliji, na severu Grčke.

Ovo je sedma godina kako radi ta Kancelarija u Paraliji, saopšteno je iz uprave Grada Jagodine, uz podsećanje da je prošle godine bila pauza zbog pandemije koronavirusa.

– Mi smo navikli, kada otvaramo Kancelariju u Paraliji, da bude prisutno od 4.000 do 7.000 ljudi, ali ovaj put je to izostalo zbog epidemioloških mera u Grčkoj – rekao je na otvaranju Kancelarije Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Grada Jagodine.

On je dodao da je Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji “srpska kuća za sve turiste iz Srbije”.

Marković je ukazao na problem sa ulazom srpskih turista u Grčku, jer granični prelaz Evzoni radi do 23 sata, pa pravi pauzu do 7 ujutru.

Prema njegovim rečima, Grčka treba da oslobodi srpske turiste obaveznog PCR testa.

– PCR test košta 80 evra u Srbiji, kao i u drugim državama i onda za četvoročlanu porodicu treba 320 evra za PCR testove, a za te pare mogu da iznajme apartman u Grčkoj za letovanje. Uputiću pismeni zahtev za to nadležnoj instituciji u Grčkoj. Grčka jeste član Evropske unije, i mora da poštuje pravila Evropske unije, ali ne i sve preporuke – istakao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Marković je dodao da je ove godine u Paraliju doveo 600 ljudi, od toga 500 lekara iz 25 zdravstvenih ustanova, od Novog Sada do Preševa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here