Pare nisu problem nego nekad ne znamo kome da se obratimo

0

Beta/N. P./DS
Ministar Lončar: Fond za lečenje dece i inostranstvu će u najkaraćem mogućem roku pomoći da deca obolela od retkih bolesti dobiju dijagnozu po ubrzanoj proceduri
 

Lončar je rekao da će Fond pomoći da roditelji ne moraju da prođu kroz procedure koje predviđa budući Zojin zakon, koji će se odnositi na tu oblast i koji bi u januaru 2015. godine  trebalo da uđe u skupštinsku proceduru.

"Fond će razmatratri njihove zahteve i mislim da će izaći u susret da bar pokušamo, ako je to moguće, da bilo gde u svetu dođemo do dijagnoze", rekao je Lončar, koji se sastao s predsednikom Odbora Skupštine Srbije za zdravstvo Dušanom Milisavljevićem i porodicama dece koja boluju od retkih bolesti.

Ministar je istakao da novac nije problem jer su u Fondu tri miliona evra, ali je ukazao da u jednom broju slučajeva "nemamo ideju kome da se obratimo za pomoć".

"Više se ne radi o novcu, nego o tome da ne znate kome da se obratite", kazao je ministar.

Bojana Milosavljević, majka Zoje, izjavila je da su roditelji "prilično" zadovoljni sastankom i da su "oprezno optimistični".

Po njenim rečima, po hitnom postupku osnovaće se komisije tako da deca sa retkim boletima neće morati da čekaju da prođu kroz procedure koje će predviđati Zojin zakon.

Predsednik skupštinskog Odbora za zdravstvo Dušan Milisavljević izjavio je da je ovo veliki dan za Srbiju i da će Zojin zakon koji treba da bude donet u januaru, služiti na čast Skupštini Srbije i Ministarstvu zdravlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here