Partizan direktno u Ligi šampiona, Crvena zvezda i Radnički u kvalifikacijama

0

 

Vrema apsurda u srpskom SPORTu. Crvena zvezda je prvak države u fudbalu, a neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, Partizan je nastavio da dominira u košarci, ali ga neće biti u Evroligi, a identična situacija je i u vaterpolu. Naime, iako nisu osvojili prvo mesto u ligi, crno-beli imaju zagarantovano učešće u najjačem evropskom takmičenju, pošto su vlasnici specijalne pozivnice, dok će crveno-beli, kao i kragujevački Radnički, morati na kvalifikacione turnire u nameri da se dokopaju elite.

To znači da će Partizan direktno u grupnu fazu Lige šampiona, zajedno sa još sedam klubova koji imaju specijalnu pozivnicu (Barseloneta, Breša, Jug, Špandao, Galatasaraj, Eger i Olimpijakos), dok će Kragujevčani i aktuelni prvak sa Tašmajdana u dodatne kvalifikacije, u pokušaju da se domognu preostala četiri mesta, jer FINA zadržava isti sistem takmičenja (dve grupe po šest ekipa), podseća "SPORTski žurnal".

Kvalifikacioni turniri se igraju u tri kruga, a počinju od 26. do 28. septembra i na njima mogu da se nađu ekipe iz zemalja iz koje dolaze vlasnici specijalnih pozivnica, odnosno osvajači drugog ili trećeg mesta u prvenstvima, zatim šampioni i vicešampioni ostalih država. U zavisnosti od toga ko se sve od klubova bude prijavio za učešće formiraće se i kvalifikacione grupe.

U tom društvu se nalazi Crvena zvezda kao prvak Srbije i Radnički, kao drugoplasirani. Za oba ekipe je bitno da kvalifikacije završe na jednoj od prve dve pozicije, kako bi mogli da se ukrste sa drugom kvalifikacionom grupom. Pobednici četiri dvomeča (prvi mečevi 29. oktobra, revanši 12. novembra) napredovaće do grupne faze Lige šampiona.

Takmičenje po grupama počinje 29. novembra, igra se deset kola, kraj je 2. maja, a završni turnir šest najboljih ekipe je na programu od 28. do 30. maja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here