MN PRESS

Košarkaši Igokee savladali su Partizan u meču 18. kola ABA lige – 83:75.

Partizanu je ovo četvrti poraz zaredom u ABA ligi i crno-beli oprostili su se od ovosezonskog plej-ofa.

Igokea je sada na skoru 14-3 i na prvom je mestu u ABA ligi.

Igokea je bolje otvorila meč i brzo došla do +5, zahvaljujući zakucavanjima Dalibora Ilića i dobrim šutem Atića.

Partizan je napravio mini-seriju od 8:0 i preokrenuo rezultat, pa je imao tri poena prednosti, ali su onda potpuno stali i to je Igokea iskoristila. Od 11:8 za Partizan, brzo se stiže do 19:11 za Igokeu, serijom 11:0 preko Atića i Karmajkla.

Igokea je održala prednost do kraja prve četvrtine i imala +7 posle prvih 10 minuta.

Crno-beli su bolje igrali u drugoj četvrtini i bili su efikasniji, ali kada god bi se vratili na 3 ili 4 poena zaostatka, Igokea bi dodala gas i ponovo otišla na prednost od barem dva poseda.

Na kraju prvog poluvremena bilo je +6 za Igokeu.

Erik Mika je dobro otvorio drugo poluvreme i vratio Partizan na dva poena zaostatka, ali crno-beli nisu uspeli da iskoriste napad za izjednačenje ili vođstvo, pa je Igokea napravila seriju od 13:1 i po prvi put došla do dvocifrene prednosti.

Partizan je zategao odbranu i igrao sigurnije u napadu, pa smo videli preokret i veliku seriju od 19:4, za koju su najzaslužniji bili Ognjen Jaramaz i posebno Rašon Tomas. Pogađao je Tomas dva puta sa poludistance i imao je nekoliko zicera.

Jaramaz je nastavio da pogađa, pa i uz faul, ali je Atić postigao poslednji koš u trećoj četvrtini i Igokea je imala poen prednosti.

Partizan skoro pet minuta nije postigao koš od početka poslednje četvrtine. Nije ni Igokea blistala, ali su oni pogađali i serijom 7:0 dolaze do +8 na 5 minuta do kraja.

Mogli su crno-beli da se primaknu, kada je Jošilo na -6 napravio nesportski faul nad Zagorcem. Ipak, od nesportske, dva bacanja i lopte sa strane, Zagorac je doneo samo jedan poen, a Jaramaz je izgubio loptu. To je kaznio Jošilo trojkom i bilo je +8 na 4 minuta do kraja.

Partizan je uspeo da se primakne na četiri poena zaostatka u nekoliko navrata, a na 48 sekundi do kraja Igokea zahvaljujući Klemonsu dolazi do +6.

Rutinski su zadržali prednost i došli do trijumfa.

Igokeu su do pobede predvodili Ilić, Klemons i Jošilo sa po 16 poena. Atić je dodao 13.

Kod Partizana su se istakli Rašon Tomas sa 18, Erik Mika sa 15 i Pejdž sa 14 poena. Po 11 poena postigli su Jaramaz i Veličković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here