Fudbaleri Partizana ostvarili su večeras i četvrtu pobedu od početka sezone, pošto su u meču petog kola Linglong Superlige na svom terenu savladali ekipu Inđije rezultatom 5:0.

U glavnoj ulozi bio je trostruki strelac Takuma Asano, koji sada na svom kontu od početka sezone ima već šest postignutih golova i trenutno je prvi strelac lige ispred Lukića iz TSC-a sa pet golova.

Početak meča kasnio je 11 minuta jer je na ogradi južne tribine bio istaknut uvredljivi transparent, pa dok se to nije uklonilo sudija Novica Anđelovski nije želeo da dozvoli odigravanje meča.

Prvo poluvreme nije donelo zanimljiv i kvalitetan fudbal, ali Partizan je, prema očekivanju, imao terensku inicijativu.

Ona je donela rezultat u 20. minutu, kada je Filip Stevanović iznudio jedanaesterac, pošto ga je na ulasku u kazneni prostor oborio Veličković. Siguran sa bele tačke bio je povratnik u startnu postavu Bibars Natho, za vođstvo od 1:0.

Bilo je još par obećavajućih akcija Partizana, ali i par kikseva njegovih štopera što gosti iz Inđije nisu umeli da iskoriste.

Ipak, u drugom poluvremenu Partizan je zaigrao kako ume i to se vrlo brzo videlo i na semaforu. Posle samo tri minuta igre u nastvaku, Natho je lepo proigrao Asana u kaznenom prostoru, a Japanac još bolje prihvatio loptu i savladao golmana Prekovića – 2:0.

Trostruka izmena posle toga nije pomogla treneru Inđije Bratislavu Živkoviću, jer je već u 60. minutu usledio projektil Saše Zdjelara sa blizu 25 metara u levi donji ugao gola gostiju – 3:0.

Pet minuta kasnije još jedan gol Asana posle akcije koju je započeo Natho, nastavio Sadik, koji u kaznenom prostoru skreće loptu za Partizanovog ”Jaguara” koji pogađa nebranjenu mrežu – 4:0.

Da sve bude još lepše i za Asana i za Partizan, Japanac je u 76. minutu iskoristio i odličan prodor rezerviste Đorđa Ivanovića po levoj strani i upisao het-trik – 5:0.

Dakle, ”petarda” Partizana u pravo vreme, pred izlazak na evropsku scenu i duel sa letonskim RFS-om u četvrtak u Humskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here