MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši beogradskog Partizana u sredu su u hali „Aleksandar Nikolić“ u meču 15. kola grupne faze Evrokupa pobedili francuski Metropolitan rezultatom 87:72 posle veoma impresivne partije.

Tim Željka Obradovića se posle ove pobede osamio na drugom mestu tabele sa skorom 10-5, bila je ovo druga pobeda u poslednja tri meča za crno-bele, a Metropolitan je na 9-6 – prekinuta im je serija od pet pobeda u Evrokupu.

Najbolji akter u timu Partizana poenterski bio je Zek Ledej koji je ubacio 15 poena, ali se partijom od svih ostalih istakao zaista moćni Balša Koprivica koji je ostvario dabl-dabl uz 14 poena, 13 skokova i tri blokade. Imao je i Kevin Panter 13 poena na svom kontu i bio je preostali dvocifreni kod domaćih.

Za Parižane, najviše je prednjačio Džordan Mekre sa 18 poena, a dvocifreni su bili Miralem Halilović sa 12 poena i Vil Kamings sa još jednim poenom manje.

Naredni meč u Evrokupu „crno-beli“ će igrati idućeg utorka u Vroclavu protiv Slonska, a u međuvremenu ih očekuje duel ABA lige u subotu na domaćem parketu protiv Igokee. Metropolitan 23. marta igra u EK protiv Huventuda kod kuće, a pre toga u LNB gostuju Limožu za vikend.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here