Fudbaleri Partizana izgubili su večeras od ekipe podgoričke Budućnosti 1:0 (1:0) u Užicu u prijateljskom meču na pripremama na Zlatiboru.

U prvoj prijataljeskoj utakmici na pripremama, fudbaleri Paritzana doživeli su poraz od podgoričke Budućnosti.

Trener Partizana Savo Milošević proverio je veliku većinu igrača i protiv crnogorskog rivala izveo je po jedan tim u svakom poluvremenu.

Partizan (prvo poluvreme): Nemanja Stevanović – Nemanja Miletić, Dominik Dinga, Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović – Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić (k), Nikola Lakčević, Sejduba Suma – Strahinja Jovanović, Ognjen Ožegović.

Partizan (drugo poluvreme): Filip Kljajić, Periša Pešukić, Bojan Ostojić, Igor Vujačić, Ivan Milosavljević, Filip Stevanović, Saša Zdjelar, Armin Đerlek, Lazar Pavlović, Slobodan Stanojlović, Đorđe Ivanović.

Budućnost: Miloš Dragojević, Miloš Vučić, Dejan Boljević, Slavko Damjanović, Stefan Milić, Luka Mirković, Miloš Mijić, Vasilije Terzić, Dušan Bakić, Dušan Stojisavljević, Mihailo Perović.

(klupa: Struković, Mijović, Mrvaljević, Bojović, Osmanović, Nikčević).

Gol odluke na Gradskom stadionu u Užicu u utorak je “pao” u ranoj fazi meča, posle kontre Podgoričana u 12. minutu. Bila je to ujedno i prva ozbiljna akcija na obe strane.

Dušan Bakić je dobio loptu na desnom krilu, pokušao je da centaršutom uposli saigrača na “drugoj stativi”, ali se lopta od Nemanje R. Miletića odbila pravo do Mihaila Perovića, kome nije bilo teško da neometan sa pet, šest metara savlada golmana Partizana Nemanju Stevanovića.

Partizan je najbolju šansu za izjednačenje imao u 27. minutu. Vrlo raspoloženi Sejduba Suma je sve dobro uradio, ali nije imao sreće. Izgradio je poziciju za udarac sa 16 metara, međutim pogodio je protivničkog igrača, dovoljno da lopta skrene do prečke i odbije se u polje.

U 58. minutu Filip Stevanović je izveo slobodan udarac i malo mu je nedostajalo da pogodi mrežu. A, upravo je Partizanov tinejdžer prethodno nepropisno zaustavljen u solo prodoru. Dva minuta posle, posle Stevanovića šansu je imao i Slobodan Stanojlović. Gađao je iskosa sa leve strane i poslao loptu iza gola, pored dalje stative.

Velika greška igrača Budućnosti nije kažnjena. Umesto golmanu, lopta je stigla pravo u noge Đorđu Ivanoviću, koji je bio sam ispred čuvara mreže Podgoričana. Napadač crno-belih je napravio dribling, ali i otišao isuviše u desnu stranu, tako da je okvir gola u 62. minutu opet bio saveznik crnogorskom osvajaču Kupa.

Rezultat se, ipak, nije menjao, a Ivan Bojović je imao šansu da donese Budućnosti 2:0 i da odluči pobednika. Šutirao je sa desne strane u bliži ugao, ali je Filip Kljajić bio veoma oprezan, pa je lepom odbranom sprečio još jedan gol Podgoričana. Isti igrač je četiri minuta kasnije imao bolju priliku, međutim Kljajić je ostvario još lepšu intervenciju.

Ekspedicija FK Partizan se vraća u Beograd u sredu, a zatim sledi put u Republiku Srpsku na prijateljski meč sa ekipom Zvijezda 09 u mestu Ugljevik 30. juna.

Drugi deo priprema Partizan će obaviti u Sloveniji za koju crno-beli kreću 2. jula. U bazi na Pohorju će biti do 13. kada se vraćaju za Beograd.

Tokom priprema u Sloveniji planirano je nekoliko kontrolnih mečeva među kojima je prvi sa ekipom Rogoške koja dolazi iz druge slovenačke lige i koja je prošlu sezonu završila na desetim mestu.

Nakon ovog meča sledi duel sa ljubljanskom Olimpijom, vicešmapionom Slovenije 6. jula, a potom najveća i najozbiljnija provera 10. jula kada se izlazi na megdan francuskom Bordou.

Ovaj meč će biti odigran u austrijskom Klagenfurtu.

Poslednji rival Partizana na ovim pripremama biće ekipa Pakšija, osmoplasirani tim u prošlogodišnjem prvenstvu Mađarske, a utakmica se igra 13. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here