U poslednjem kolu Lige Evrope “crno-beli” pred oko 8.000 gledalaca u Humskoj savladali kazahstanskog prvaka Astanu s 4:1.

1:0 Suma u 4, 2:0 Sadik u 21, 3:0 Asano u 26, 4:0 Sadik u 76, 4:1 Rotariju u 79.

Partizan: Stojković (od 70. Kljajić), Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Suma (od 64. L. Pavlović), Asano, Sadik (od 83. Stevanović). Trener: Milošević.

Astana: Erić, Rukavina, Postnjikov, Logvinenko, Šomko, Rotariju, Majevski, Sigurjonson (od 85. Žanga), Bejsebekov, Kižničenko, Murtazajev (od 47. Pertsuk). Trener: Grigorčuk.

Na oproštaju od Evrope Partizan je razgalio navijače. Uverenje trenera Miloševića da njegovom timu uprkos premoru potkraj polusezone neće da nedostaje motiv, a utakmica nije imala takmičarsku draž jer su oba sastava izgubili šansu da prošu dalje, potvrđeno je u prvih pola sata. Golovima tri svoja razigrana stranca “crno-beli” su poveli s 3:0.

Astana, kojoj se prvenstvo završilo nedavno, imala je nekoliko šansi i polušansi. Sadik je u finišu iskoristio priliku da pobegne njenoj odbrani i još jednom savlada veterana Erića. U 70. minutu van igre je morao Partizanov čuvar mreže Stojković zbog povrede. Na gol je stao Kljajić.

U sudaru za prvo mesto u grupi, a za to je AZ Alkmaru na Old Trafordu bila potrebna pobeda, Mančester junajted je preslišao holandski tim s 4:0 (Jang u 53, Grinvud u 58. i 64, Mata iz penala u 62). Nemanja Matić je zaigrao za “crvene đavole” prvi put posle 6. oktobra.

Tabela: Mančester 13, AZ Alkmar 9, Partizan 8, Astana 3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here