Pavlović i Marušić srušili Jankovićev Mehelen!

0

Poraz u finišu: Aleksandar Janković
 

Srpski okršaj u Mehelenu pripao je gostujućem Kortrajku, koji je golovima Nebojše Pavlovića i Adama Marušića došao do preokreta i premijernih bodova u novoj sezoni belgijske Pro lige – 1:2 (1:0).

 

Ekipa Aleksandra Jankovića je bolje otvorila meč, povela pogotkom Miloša Kosanovića iz jedanaesterca i držala kontrolu igre sve do 68. minuta, kada je Pavlović izjednačio rezultat, a onda četiri minuta kasnije De Peter dobio drugi žuti karton. Mehelen je od tog trenutka potpuno pao, a gosti nastavili da napadaju, što su krunisali u 77. minutu preko doskorašnjeg igrača Voždovca.

 

Mehelenu je ovo drugi uzastopni poraz u prvenstvenoj trci, pošto su samo na startu takmičenja savladali Genk, da bi potom izgubili od Genta i danas od Kortrajk. Sa druge gosti su posle poraza od Varegema i Standarda, konačno zabeležili prva tri boda, koja će im biti od ogromne važnosti u nastavku takmičenja. 

 

Lirs i Muskron su podelili bodove i to posle rezultatske klackalice. Prvo je Keita u 36. minutu doneo prednost domaćinima, ali su gosti preko Vandendriščea u 54. izjednačili. Delakur je doneo prednost Muskronu u 73. minutu, a Burabija je samo šest minuta kasnije postavio konačan rezultat. Beveren i Vesterlo su odigrali prilično oštru utakmicu, a prvi gol je pao tek u 73. minutu kada je Gounongbe realizovao jedanaesterac, ali crnogorski fudbaler Mijuško Bojović je svojoj ekipi doneo bod golom četiri kasnije.

 

Serkl Briž je izgubio kod kuće od Ostendea sa 1:0, a jedini gol na meču je postigao Berije u 43 minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here