Pazite, hakeri napadaju preko Fejsbuka!

0

Prema Sofosovom izveštaju, broj napada kroz društvene mreže porastao je za 70 posto u poređenju sa prethodnom godinom. Kriminalci su profitirali od poverenja koje ljudi imaju u svoje kontakte na društvenim mrežama, rekao je Sofosov savetnik za bezbednost Čet Visnievski.

 

"Društveni mediji dali su kriminalcima sredstvo za napade. Ako na Fejsbuku na primer dobijem poruku od žene i u njoj neki link, ja ću kliknuti na njega", kaže Visnievski.

Hakeri putem Fejsbuka ulaze u računare kompanija koje žele da "napadnu"

Takozvani fišing napadi (popularno ribarenje) i zloćudne aplikacije koji pokušavaju da ukradu lične podatke žrtve ili kontrolišu njihov računar povećali su svoju prisutnost na društvenim medijima za deset posto u zadnjih osam meseci. Od pet kompanija, dve imaju problem sa zloćudnim kodom koji su zaposleni pokupili kroz društvene mreže.

 

U tom istom periodu, količina primljenog spama u kompanijama porasla je za gotovo 25 posto.

 

Trećina kompanija koje su učestvovale u istraživanju zabranile su korištenje Fejsbuka na računarima zaposlenih jer to utičeče na produktivnost. Ipak to nekad i nije dobro rešenje jer mnoge kompanije koriste Fejsbuk kako bi ostale u kontaktu sa svojim klijentima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here