Vozač Red Bula Serhio Peres trijumfovao je na Velikoj nagradi Azerbejdžana, šestoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1 pošto je iskoristio probleme i greške dvojice glavnih kandidata za titulu Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena i probio se na pobedničko postolje. 

Ulična trka u Bakuu donela je brojna uzbuđenja. Tako su iza Pereza, Sebastijan Fetel u bolidu Aston Martina, kojem je to prvi podijum u tom timu i vozač Alfa Taurija Pjer Gasli probili do podijuma.

Tokom prvih 48 krugova, najbolji vozač je bio Maks Ferštapen. On je iskoristio duži Hamiltonov odlazak u boks i izbio na prvo mesto.  Loš dan za Mercedes nastavio se kada je i Peres izašao iz boksa ispred njega.

Do pet krugova pre kraja činilo se da je Ferstapen na savršenom putu ka trijumfu, međutim, došlo je do pucanja zadnjeg levog pneumatika, posle čega je udario u zid, a na stazu izašlo bezbednosno vozilo.

Tada su iz Red Bula poručili organizatorima trke da nisu dobili nikakvo upozorenje da je pneumatik došao do tačke pucanja i da bi najbolje bilo da se istakne crvena zastavica.

Meksikanac se zadržao na čelu, ispred Fetelai Gaslija i došao do druge pobede u karijeri.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu sa 105 bodova, Hamilton ima četiri manje, , Peres je napredovao do trećeg mesta i sada ima 69.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Francuske 20. juna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here