Pešić napravio srpski Bajern!

0

Posle eks i nesuđenog reprezentativca Srbije, Duška Savanovića i Vasilija Micića, jednogodišnji ugovor sa šampionom Nemačke, minhenskim Bajernom, potpisao je i aktuelni "orao" Vladimir Štimac (27, 211 cm)! Prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops, srpskom centru za sledeću sezonu sleduje plata od 200.000 evra! Tako će trener Bavaraca Svetislav Pešić opet sarađivati sa "peticom" reprezentacije Srbije, sa kojim je radio i u Crvenoj zvezdi, u sezoni 2008/09. Potvrda o potpisanom ugovoru je stigla i sa Tvitera.
– Čestitam mom klijentu Štimcu na potpisivanju jednogodišnjeg ugovora sa Bajernom – napisao je košarkaški menadžer Danijel Moldovan.
Centar naše reprezentacije je dete Crvene zvezde. Posle odlaska sa Malog Kalemegdana, Štimac je branio boje Ventspilsa, Nimburka, Olina, Banvita i Unikahe, sa kojom se rastao pre nekoliko meseci, a u njenom dresu u Evroligi beležio 7,6 poena i 5,1 skokova. Najbolju partiju je pružio protiv Emporio Armanija, kada je imao indeks 24, za 13 poena, 11 skokova i dve asistencije za 27 minuta. Snažni centar će, dakle, ponovo igrati najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i to u najjačoj grupi, uz Barselonu, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani i Turov.
Ponovimo da Bavarce sa klupe vodi Svetislav Pešić, da je njegov sin Marko je sportski direktor, a boje Bajerna su, pre Štimca, ovog leta pojačali Duško Savanović i Vasilije Micić. Korpulentni i uvek borbeni Štimac će za minhenski klub biti odlično pojačanje u reketu.
– Kockice se polako slažu. Imamo najjaču grupu u Evroligi, a svakako ne želimo da igramo samo epizodnu ulogu. To smo pokazali u prošle sezone, a sada bez obzira na imena rivala želimo korak napred – kratko je prokomentarisao Pešić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here