EPA/SergeyGuneev
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije imao odgovor na medijske navode u kojima se spekuliše da je američki novinar Taker Karlson u Rusiji kako bi intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina.

”Nemam nikakav komentar na kretanje američkog novinara”, rekao je Peskov, a prenosi TASS.

Krajem prošle nedelje mediji su preneli da je Kalrson otputovao u Rusiju, uz nagoveštaje da je to učinio kako bi intervjuisao Putina, a na nedavno pitanje da li je to i učinio, Karlson se osmehnuo i rekao: ”Videćemo”.

Karlson je rekao da je u septembru prošle godine imao nameru da napravi taj intervju, ali da su mu američke vlasti to zabranile.

Portparol Kremlja Peskov rekao je tada da na desetine zahteva međunarodnih medija, uključujući i američke, svakodnevno stižu sa molbom da se intervjuiše Putin, dodajući da će ”definitivno doći trenutak kada će takav intervju biti potreban”, ali da je u ovom trenutku ”zapadna javnost ozbiljno obmanuta rusofobičnom propagandom”, i teško da može objektivno da sluša bilo šta što je Putin imao da kaže.

Poslednji put Putin je dao intervjue stranim novinarima novembru 2023. za list ”Kazahstanska pravda” uoči posete toj zemlji i u oktobru 2023. za kineske medije pre posete Kini.

Istovremeno, Putin nije razgovarao ni sa kim iz zapadnih medija više od dve godine, kada je dao intervju voditeljki američkog TV kanala CNBC Hedli Gembl u oktobru 2021. na kraju plenarne sednice Foruma Ruske energetske nedelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here